Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Dones Advocades

Conferència sobre les donacions dins de l'àmbit familiar

23/11/2015
El dia 8 d’octubre de 2015, la Comissió de Dones Advocades va realitzar la conferència a càrrec del notari Sr. Lluís Jou i Mirabent, 'Les donacions dins de l’àmbit familiar'.

Aquesta conferència que es va desenvolupar en diferents aspectes com van ser:

- Les donacions més freqüents actualment de pares i fills: Normativa fiscal, habitatge familiar en cas de divorci, habitatge familiar "en compensació" d’atencions geriàtriques

- La donació: Regim jurídic aplicable i administració competent. Llei del donant ex CC article 10 i Règim fiscal aplicable i administració competent.

- La donació: Normativa Catalana. Concepte, Presumpcions de donació, Capacitat per donar i capacitat per acceptar, Perfecció: Donació i acceptació. Modalitats.

- La donació en relació amb les successions. Computació per calcular la llegítima. Imputació a pagament de legítima. Inoficiositat legitimària. Renúncia a la llegítima futura. Col·lació en fer la partició de l’herència.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissions
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família , Comissió de Prospectives T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat