Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 18/2015, del 29 de juliol, de les organitzacions interprofessionals agroalimentàries

21/12/2015
Entrada en vigor: 24/08/2015. Regula el reconeixement i les finalitats de les organitzacions interprofessionals agroalimentàries de Catalunya i l’aprovació dels acords d’extensió de normes que s’adoptin en l'àmbit d'aquestes organitzacions. La Llei s’aplica a la producció, la transformació, la comercialització i la distribució dels sectors o productes agroalimentaris i forestals la circumscripció o circumscripcions econòmiques de les quals no supera l'àmbit territorial de Catalunya.

A més, defineix les organitzacions interprofessionals agroalimentàries i les seves finalitats i determina les condicions per al seu reconeixement i inscripció en el Registre d’Organitzacions interprofessionals agroalimentàries de Catalunya.

Segons la llei, només es pot reconèixer una única organització interprofessional agroalimentària per sector o producte, sens perjudici de determinades excepcions.

Quant als acords que puguin prendre aquestes organitzacions, la llei preveu que seran conformes amb la normes i principis de la normativa de la competència. Les organitzacions interprofessionals agroalimentàries poden sol·licitar al departament competent en matèria agroalimentària l’extensió de totes o d’algunes de llurs normes o acords per al conjunt de productors i operadors del producte de llur àmbit d’actuació.

En el cas que es faci extensió de normes al conjunt dels productors i operadors implicats, les organitzacions interprofessionals agroalimentàries han de sol·licitar al departament competent en matèria agroalimentària l’aprovació de l’aportació econòmica que correspon a tots els operadors afectats.

També preveu un règim específic d’infraccions i sancions.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302