Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Sant Raimon de Penyafort 2016

Atorgats els Premis Jurídics ICAB 2015

15/02/2016
Demà dimarts 16 de febrer tindrà lloc en el marc d’una Sessió organitzada amb motiu de la Festivitat de Sant Raimon de Penyafort l’acte de lliurament dels Premis Jurídics convocats per l’ICAB el 2015: Premi Duran i Bas per a noves promocions, Premi Memorial Pedro Martín García, Premi Noves Idees de Servei i Premi Ferrer Eguizábal sobre dret d’asil a Europa.
Atorgats els Premis Jurídics ICAB 2015

Premi Duran i Bas per a noves promocions

El Premi Jurídic Duran i Bas per a noves promocions està destinat a ajudar a la realització d’un projecte d’investigació jurídica sobre un tema de Dret Privat.

La Junta de Govern de l’ICAB, constituïda com a Jurat del Premi, vist l’informe de la Comissió Dictaminadora integrada pel Sr. Rafael Espino, secretari de l’ICAB, pels Srs. Jani Trias  i Jorge Navarro, diputats de la Junta de Govern de l’ICAB, pel Sr. Daniel Vázquez, vicepresident de la Secció de Dret Mercantil de l’ICAB i pel senyor Manuel Martínez Ribas, president de la Secció de Dret de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l’ICAB, ha adoptat l’acord següent:

Atorgar el Premi Jurídic Duran i Bas per a noves promocions al Sr. Adrian Di Pizzo Chiacchio, pel seu projecte d’investigació “La proyección del derecho al olvido digital en el universo 3.0: tras la búsqueda de un nuevo estándar jurídico supranacional en la protección de datos de caràcter personal.”

Premi Memorial Pedro Martín García

El Premi Memorial Pedro Martín García, destinat a guardonar un treball o article sobre Dret processal penal, va ser instituït l’any 2015 per l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona per honrar la memòria del Sr. Pedro Martín García, qui fou president de la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Barcelona i considerat com a un paradigma de professionalitat, excel·lència jurídica i respecte a l’advocacia.

El Jurat d’aquesta primera edició del Premi, integrat pels magistrats de la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Barcelona, Sr. Javier Arzúa i Sr. José Carlos Iglesias, per la presidenta de la Secció de Dret Penal del Col·legi, Sra. Laura Parés, i per les diputades de la Junta de Govern de l’ICAB Sra. Blanca de Olivar i Sra. Esther Palmés, ha adoptat els acords següents:

Atorgar una Menció Especial a la Sra. Berta Armengol Freixes, pel seu treball “Derecho fundamental a la autodeterminación informativa y nuevas técnicas de investigación penal: nueva diligencia de investigación en el Caso Acoso al Parlament de Catalunya”.

Atorgar el Premi Memorial Pedro Martín García 2015 al Sr. Andrés Maluenda Martínez i a la Sra. Beatriz Goena Vives, pel seu treball conjunt “La confesión precedida de prueba ilícita. Claves para su debida incorporación al proceso penal.”         

Premi Noves Idees de Servei

La Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, constituïda com a Jurat del Premi, vist l’informe d’una Comissió Dictaminadora integrada pels diputats/des de la Junta de Govern de l’ICAB Sra. Carme Adell, Sr. Josep Capdevila i Sr. Josep Llàcer i per la  Sra. Tiziana Di Ciommo, presidenta del Grup de l’Advocacia Jove de l’ICAB, ha adoptat els acords següents:

Atorgar el Premi Noves Idees de Servei a la Sra. Valérie Valle Martínez, pel seu projecte “Anuari Internacional de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona”.

Declarar desert el Premi Noves Idees per al Jove Emprenedor.

Premi Ferrer Eguizábal sobre Dret d’Asil a Europa

Els Premis Ferrer Eguizábal van ser instituïts el 1981 pel senyor Lluís Ferrer Eguizábal qui va ser advocat, periodista i cap de la Secció d’Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Fundació que porta el seu nom.

De conformitat amb els Estatuts de la Fundació, la Junta de Govern de l’ICAB va convocar el 2015 una edició extraordinària del Premi Ferrer Eguizábal sobre “El dret d’asil a Europa: estudi comparat i propostes de reforma”.

El Jurat del Premi Ferrer Eguizábal sobre Dret d’asil a Europa, integrat pel  Sr. Josep Maria de Dios, professor de Dret internacional privat de la Universitat Autònoma de Barcelona,  pel Sr. Eduard Sagarra, professor de Dret internacional públic de la Universitat de Barcelona, per la Sra. Gemma Solanas i per la Sra. Mercè Claramunt, diputades de la Junta de Govern de l’ICAB, ha adoptat els acords següents:

Atorgar una Menció Especial al Sr. Víctor Manuel Merino Sancho, pel seu projecte d’investigació “El  derecho de asilo en Europa desde una perspectiva de género”.

Atorgar el Premi Ferrer Eguizábal 2015 sobre Dret d’asil a Europa a la Sra. Sílvia Morgades Gil, pel seu projecte d’investigació” El Dret d’asil a Europa en la segona fase del Sistema Europeu Comú d’Asil: El dret d’accedir a una protecció en un context de crisi”.

La decisió sobre els Premis Jurídics Ferrer Eguizábal 2015 sobre Dret administratiu i sobre Dret civil català s’adoptarà en el transcurs del proper mes d’abril, atès el nombre i extensió dels treballs presentats a concurs.

El Premi  Memorial Degà Roda i Ventura 2015 ha estat declarat desert.              

Barcelona, febrer de 2016                                                                             

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Secretaria de Junta de Govern
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5312 F. 93 487 15 70 E. secretariadejunta@icab.cat