Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes (DOGC del 23/07/2015)

26/10/2015
Entrada en vigor: 12/08/2015. Entre altres disposicions, deroga l’article 26 de la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista. Modifica la Llei 11/1989, del 10 de juliol, de creació de l'Institut Català de la Dona i la Llei 5/2008, del 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

La llei estableix els principis rectors que han de presidir l’actuació dels poders públics de Catalunya amb relació a la igualtat efectiva de dones i homes, els mecanismes per a garantir la integració de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques, l’avaluació d’impacte i el reconeixement de les associacions.

Determina les competències de l’Administració de la Generalitat i de l’Administració local en matèria de polítiques d’igualtat, definint el marc organitzatiu per a impulsar, desenvolupar i avaluar les accions i les polítiques públiques per a promoure la igualtat de dones i homes a Catalunya i es preveuen els mecanismes per a garantir el dret d’igualtat efectiva de dones i homes en l’Administració pública (en polítiques de contractació pública, subvencions, ajuts, beques i llicències administratives, nomenament paritari en els òrgans de presa de decisions i en els plans d’igualtat per al personal al servei de les administracions públiques de Catalunya, les institucions de la Generalitat, els agents socials i les entitats sense ànim de lucre, i també l’impacte de gènere en les lleis de pressupostos).

La llei estableix les polítiques públiques per a promoure la igualtat efectiva: participació política i social per a fer efectiu el dret a la participació social de les dones; garanties per assegurar una formació educativa basada en la coeducació; obligacions amb relació a les manifestacions culturals, els mitjans de comunicació i les tecnologies de la informació i la comunicació, en l’àmbit universitari i de la recerca; la incorporació transversal de la perspectiva de gènere a tots els estudis universitaris i en l’àmbit esportiu.

També determina mesures sobre el dret al treball en igualtat d’oportunitats (en l’accés al treball, en la formació i en la promoció professional i les condicions de treball), mesures en matèria de seguretat i salut en el treball i accions de protecció davant l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe. Estableix específicament el deure d’aprovar i aplicar plans d’igualtat a les empreses de més de 250 treballadors i disposa mesures per a reorganització dels usos dels temps i polítiques de promoció i suport a les dones en diversos sectors

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302