Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Dones Advocades

Resum de l'acte del dia 18 de novembre organitzat per la Comissió de Dones Advocades i Associació de Dones Juristes, sobre la reforma del Codi Penal des de la perspectiva de gènere

14/12/2015
El balanç de la reforma penal és, en general, negatiu i ha estat criticada per la major part de la doctrina per les incongruències punitives que conté, la hiperedacció dels tipus penals i la falta de coherència. S'ha passat de la idea de ''codificació'' (com a cos harmònic i coherent de legislació) a la dispersió de lleis i successives modificacions parcials que acaben convertint als grans codis, i especialment al Codi Penal, en una successió de normes incoherents i incongruents entre si.

En matèria de violència de gènere el legislador malgrat justificar les reformes en la suposada assumpció de directrius internacionals i en l'adequació de la nostra legislació a la dels països del nostre entorn, segueix apostant per la substitució de la perspectiva de gènere per una perspectiva domèstica: els delictes comesos contra la dona ho són quan esposa o parella (perspectiva domèstica o intrafamiliar) no en quant a dona (ho veurem amb els delictes de stalking i sexting).

L'única excepció és la introducció de nova agreujant per raons de gènere en l'art. 22.4t CP que permet l'agreujament de pena en delictes comesos contra la dona com a tal, no necessàriament en l'àmbit d'una relació de parella com succeeix amb la major part de tipus penals relatius a la violència de gènere.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissions
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família , Comissió de Prospectives T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat