Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 36/2015, de 28 de setembre, de Seguretat Nacional (BOE del 29 de setembre de 2015)

14/12/2015
Entrada en vigor: 30/09/2015. La llei té per objecte regular els principis bàsics, òrgans superiors i autoritats i els components fonamentals de la Seguretat Nacional; el Sistema de Seguretat Nacional, la seva adreça, organització i coordinació; la gestió de crisi; i la contribució de recursos a la Seguretat Nacional. També defineix i regula la Política de Seguretat Nacional, la Cultura de Seguretat Nacional i la Cooperació amb les comunitats autònomes.

Aquesta llei és d'aplicació a les diferents administracions públiques. Pel que fa a la cooperació privada afecta les entitats privades, sempre que les circumstàncies ho aconsellin i, en tot cas, quan siguin operadores de serveis essencials i d'infraestructures crítiques que puguin afectar la Seguretat Nacional, han de col·laborar amb les administracions públiques.

Als efectes d'aquesta Llei es considera Seguretat Nacional l'acció de l'Estat dirigida a protegir la llibertat, els drets i benestar dels ciutadans, a garantir la defensa d'Espanya i els seus principis i valors constitucionals, així com a contribuir al costat dels seus socis i aliats a la seguretat internacional en el compliment dels compromisos assumits.

Els òrgans competents en matèria de Seguretat Nacional són les Corts Generals, el Govern, el President del Govern, els ministres, el Consell de Seguretat Nacional i els delegats del Govern a les comunitats autònomes i a les ciutats autònomes.

També regula el Sistema de Seguretat Nacional i la Gestió de crisi en el marc del Sistema de Seguretat Nacional. En aquest sentit, la situació d'interès per a la Seguretat Nacional es declararà pel President del Govern mitjançant un reial decret, i inclourà, almenys, la definició de la crisi, l'àmbit geogràfic del territori afectat, la durada i, si escau, possible pròrroga; el nomenament, si escau, d'una autoritat funcional, i la determinació de les seves competències per dirigir i coordinar les actuacions que siguin procedents; i, la determinació dels recursos humans i materials necessaris per afrontar la situació d'interès per a la Seguretat Nacional.

Els estats d'alarma i excepció, es regeixen per la seva normativa específica.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302