Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Fira Advocacia

La Fira de l’Advocacia, organitzada per l’ICAB, ha promogut 'parelles de fet professionals'

15/02/2013
La Fira de l’Advocacia, celebrada del 13 al 15 de febrer a Barcelona, ha aconseguit el seu principal objectiu: promoure ‘parelles de fet’ professionals. La internacionalització dels despatxos d’advocats és una tendència a l’alça des del 2005 i, per aquest motiu, el Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) té entre les seves prioritats facilitar als advocats de Barcelona les eines per afavorir la creació de sinergies professionals amb lletrats d’altres països, especialment ara, en un context de crisi econòmica, i motivada també pel fet que estem immersos en una societat global.
La Fira de l’Advocacia, organitzada per l’ICAB, ha promogut 'parelles de fet professionals'

Durant dos dies de sessions de treball a les Drassanes, els advocats participats han tingut l’oportunitat d’ampliar els seus contactes, aprendre com es negocia en altres països, millorar la gestió del despatx, i dur a terme sinergies beneficioses per a les dues parts.

El degà del l’ICAB, Pedro L. Yúfera ha destacat, en relació a aquesta segona edició de la Fira, que molts dels advocats que van participar en la primera edició han repetit la seva assistència al certamen. També ha remarcat que ha crescut la internacionalització dels advocats participants de fora d’Europa, especialment procedents del Marroc, Argentina i Mèxic. Pel que fa als col·legues europeus assistents a la Fira, la majoria eren d’Espanya, seguits dels procedents de Portugal, França, Alemanya, Suïssa i la Gran Bretanya.

Speed networking, l’activitat més sol·licitada

Les activitats de 'Speed networking', pensades per conèixer de forma ràpida altres advocats, han estat les més concorregudes de la Fira. Cada ronda ha comptat amb un total de 24 persones, és a dir, unes 12 parelles, que han tingut 4 minuts per explicar-se allò essencial amb l’objectiu de trobar “la seva parella de fet professional”. Passat aquest temps, un dels dos participants es desplaçava a la cadira del costat i així successivament fins a arribar al lloc on ha iniciat l’activitat.

Panells SMS i Face to Face

A través del panells SMS, els advocats han anunciat el tipus de perfil de lletrat que buscaven, amb l’objectiu final de fer una reunió, cara a cara, i sense presses a l’espai Face to face. Els anuncis han estat principalment enviats per bufets internacionals que necessiten experts en matèries de dret civil o laboral a Espanya.  

Elevator Pitch

L’Elevator Pitch corner, una de les novetats d'aquesta edició de la Fira, ha posat a prova la capacitat dels assistents de resumir les seves intencions a la Fira.

Conferències centrals

Les conferències centrals de la Fira han anat a càrrec de Tony Willians, director d’una important consultoria especialitzada en gestió internacional d’advocats,  i Miguel Ángel Pérez de la Manga. El primer ha parlat de com gestionar petits i mitjans despatxos en un món global, mentre que el segon ha reflexionat sobre el networking internacional i els petits i mitjans despatxos d'advocats.

Conferències 'Networking around the World'

A més, un dels punts més destacats del programa de la Fira ha estat el cicle de presentacions ‘Networking around the World’, on advocats en exercici a diversos països han explicat maneres diferents de viure la professió, de gestionar un despatx, de tractar amb el client, d'invertir, de treure-li partit a la crisi.

Com fer negocis a Chicago, com aprofitar les oportunitats que ofereix Llatinoamèrica en l’àmbit Jurídic, com es treballa als despatxos de Londres,  com es gestiona el networking jurídic internacional a Rotterdam, com encara l’advocacia els temps de crisi a Atenes, com invertir a Zúrich o quines són les particularitats de l’advocacia a Milà han estat els temes de les ponències programades al llarg dels dos dies de Fira.

Festivitat de Sant Raimon

La Fira de l'Advocacia ha estat un dels actes més destacats del programa de Sant Raimon 2013.

Contactes