Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de l'esport de Catalunya

27/05/2019
Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. És una iniciativa legislativa popular.

La proposició planteja la derogació de totes les disposicions que s’oposin al contingut d’aquesta Llei, i específicament de les següents: Decret Legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, pel qual s’aprova el Text únic de la Llei de l’Esport de Catalunya; Decret 58/2010, de 4 de maig, de les entitats esportives de Catalunya; Decret 55/2012, de 29 de maig, pel qual es modifica el Decret 58/2010, de 4 de maig, de les entitats esportives de Catalunya; Decret 267/1990, de 8 de octubre, de regulació dels Consells Esportius; Decret 34/2010, de 9 de març, del Registre d’entitats esportives de la Generalitat de Catalunya; Resolució de 17 d’abril de 2001 per la qual es disposa la publicació del Reglament del Tribunal Català de l’Esport.

El projecte abasta les següents matèries:

L’organització administrativa de l’esport a Catalunya, amb concreció dels principis rectors de la política esportiva. També regula l’Administració esportiva de Catalunya, tot considerant els àmbits respectius que corresponen a l’Administració esportiva de la Generalitat de Catalunya  i als Ajuntaments i els ens comarcals.

El projecte determina el règim jurídic de les entitats esportives de Catalunya, tot regulant: la Unió d’Esports de Catalunya, les federacions esportives de Catalunya, i els clubs, les agrupacions i les seccions esportives de les entitats no esportives de Catalunya, amb un regulació de les disposicions comunes de les entitats esportives.

A més, regula la pràctica esportiva: l’educació física i la recerca; les instal·lacions esportives; i les llicències esportives.

Per altra banda estableix les disposicions relatives a la inspecció i el règim sancionador

Per últim regula  el finançament del sistema esportiu català.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302