Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació parcial de la Llei 2/2000, del 4 de maig, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya

07/06/2019
Modifica de la Llei 2/2000, de 4 de maig, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (arts, 4, 6.2, 6.4, 8.2, 8.3), i se l’addiciona un nou art. 8.3 bis.

Entrada en vigor: prevista per a l’endemà de la publicació al DOGC.

Modifica la Llei 11/2007, d’11 d’octubre, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (art. 7, 8.2, 10.2, 11 f), 16.2, 16.3 b), 17.2, 34.2) i s’addicionen una nova lletra y) a l’art.11 i un nou art. 11.2

La proposició respon a la voluntat de donar compliment a la Resolució 306/XI, apartat IV.3, i la Moció 13/XI i la Resolució 90/XII que obliguen el Parlament a modificar la llei 11/2007 per retornar als criteris de governança que la inspiraven; és a dir, a la cultura parlamentària dels 2/3, d’amplis consensos en l’elecció de determinats càrrecs. I obliguen a fer-ho en un curt termini de temps.

Aquest termini respon a la pressió que ha existit perquè es prenguin mesures ràpides sobre la governança de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, però és massa breu per consensuar un nou model per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i, per aquest motiu, la ponència conjunta que es va crear durant la legislatura passada per modificar la llei ha de seguir treballant per anar modificant el conjunt de la llei amb una visió de llarg termini, de manera que ara presenta només una proposta de modificacions als articles que fan referència a la governança per tal de donar resposta a dues demandes aparentment antagòniques. Per una banda la urgència respecte el que fa referència als òrgans de govern, per l’altra, la mirada llarga per fer una bona diagnosi i les reformes que aquesta requereixi per liderar el futur. Aquesta proposició de llei estén també el seu àmbit d’aplicació al Consell de l’Audiovisual de Catalunya, al qual s’han d’aplicar també, per un principi de coherència, els mateixos criteris de governança fonamentats en amplis consensos.

El sistema d’elecció parlamentària dels membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, dels presidents o presidentes d’ambdós organismes i dels membres del Consell Assessor de Continguts i de Programació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals establerts per la llei que es pretén aprovar serà d’aplicació a les renovacions de càrrecs pendents de realitzar en el moment de la seva entrada en vigor.

 

 

[INICIATIVES LEGISLATIVES PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302