Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de l’esport i l’activitat física de Catalunya

14/10/2019
Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Encara no ha estat presa en consideració

Es preveu la seva entrada en vigor el mateix dia que se’n faci la publicació oficial, tot i que els preceptes que eventualment comportessin la realització de despeses amb càrrec als pressupostos de la Generalitat, produiran efectes a partir de l’entrada en vigor de la Llei de pressupostos corresponent a l’exercici pressupostari immediatament posterior a l’entrada en vigor d’aquesta llei.

Entre altres justificacions destaca la voluntat de donar compliment a l’Agenda 2030 de la ONU que inclou l’esport com a mitjà per promoure l’educació, la salut, el desenvolupament sostenible i la pau per aconseguir els «Objectius del Mil·lenni».

El text legal que es proposa com a Llei de l’esport de Catalunya s’estructura en sis títols.

El Títol I regula els principis generals i l’administració esportiva (que la componen

la Generalitat de Catalunya; els consells comarcals i els consells de les vegueries;  els ajuntaments i ens locals; a més del tractament especial de la ciutat de Barcelona i la Val d’Aran) tot establint el seu àmbit l’àmbit competencial i en particular el de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, els Organismes adscrits a aquesta Secretaria General i el Consell Català de l’Esport i de l’Activitat física.

El Títol II regula les entitats esportives de Catalunya: disposicions comunes; Clubs, associacions esportives escolars, agrupacions esportives i seccions esportives; els Consells esportius; el Consell de l’Esport Universitari; les Federacions ; i la Unió d’Esports de Catalunya.

El Títol III regula la pràctica esportiva i l’activitat física en condicions d’igualtat: els principis generals de la pràctica esportiva i de l’activitat física en igualtat; l’activitat esportiva; la competició esportiva (tot incorporant la competició digital); la Llicència esportiva, l’Estatut de l’esportista; la lluita contra el dopatge i la violència, el racisme, la xenofòbia, l’homofòbia, la intolerància i masclisme a l’esport; l’activitat física; les infraestructures esportives i centres per a la pràctica de l’activitat física; i els professionals i voluntaris de l’esport i l’activitat física

El Títol IV regula la Formació, investigació i desenvolupament de l’esport i l’activitat física: formació i ensenyaments de l’esport i l’activitat física; i la  Investigació i recerca.

El Títol V regula el finançament i promoció econòmica de l’esport; en particular: la indústria esportiva; la promoció econòmica de l’esport; els premis i mencions; el patrocini i mecenatge privat, l’Impost esdeveniments esportius de massa (taxa esportiva), el Fons per al foment de l’esport i de l’activitat física;

Per últim, el Títol VI regula el règim sancionador i el Tribunal Català de l’Esport, tot establint: els principis i garanties comunes de la potestat sancionadora; la Inspecció esportiva i règim sancionador per infraccions administratives, el Règim disciplinari esportiu; el Tribunal Català de l’Esport;

[INICIATIVES LEGISLATIVES PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302