Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Comissió de Dret Penitenciari

NOTA DE PREMSA: Anàlisi a l’ICAB dels 40 anys de la LOPG amb motiu de les XXI Jornades dels Serveis d’Orientació i Assistència Jurídica Penitenciària (SOAPJP)

07/11/2019
El Consejo General de la Abogacía Española i la Comissió de Dret Penitenciari del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona organitzen conjuntament aquestes Jornades, que se celebren avui i demà divendres 8, de novembre, a la seu de l’advocacia barcelonina
NOTA DE PREMSA: Anàlisi a l’ICAB dels 40 anys de la LOPG amb motiu de les XXI Jornades dels Serveis d’Orientació i Assistència Jurídica Penitenciària (SOAPJP)

Barcelona, 7 de novembre de 2019. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) acull avui i demà divendres, 8 de novembre, les XXI Jornades dels Serveis d’Orientació i Assistència Jurídica Penitenciària (SOAPJP). Les Jornades, que organitzen conjuntament el Consejo General de la Abogacía Española (CGAE) i la Comissió de Dret Penitenciari de l’ICAB, tenen com a objectiu analitzar els 40 anys de la Llei Orgànica General Penitenciària (LOPG) entre d’altres temes.

Les XXI Jornades dels Serveis d’Orientació i Assistència Jurídica Penitenciària han estat inaugurades per Blanca Ramos, presidenta de la Subcomissió de Dret Penitenciari del Consejo General de la Abogacía Española i degana del Col·legi d’Advocats de Pamplona; Jesús Sánchez, secretari de la Junta de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona; Carmen Valenzuela, diputada responsable de la Comissió de Dret Penitenciari de l’ICAB; Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona; Manel Albiac, president del Consell de l’Advocacia Catalana i Amand Calderó Montfort, secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la víctima del departament de Justícia de Generalitat.

Un dels temes centrals de les XXI Jornades dels Serveis d’Orientació i Assistència Jurídica Penitenciària són els 40 anys de la Llei Orgànica General Penitenciària (LOPG), amb l’objectiu d’analitzar les llums i ombres d’una llei paradigmàtica.

A més d'aquesta ponència marc es realitzaran tres taules de debat per abordar els següents temes: 'El Compliment de les resolucions privatives de llibertat. Llei 23/2014 de 20 de novembre de reconeixement mutu de resolucions penals de la UE. Transmissió de condemnes imposades a Espanya a un altre país de la UE'; 'La responsabilitat civil i accés al tercer grau. Llibertat condicional. Jurisprudència i casuística. Auto TC 3/2018 de 23 de gener i sentència TS 59/2018 de 2 de febrer'; i 'El dret a la salut en el medi penitenciari. Malalties cròniques a la presó, tractament i protocols necessaris'.

Les XXI Jornades dels Serveis d'Orientació i Assistència Jurídica Penitenciària també inclouen l'anàlisi d'altres temes a través de tallers pràctics: 'El salari per treball al centre penitenciari i salari mínim interprofessional’; ‘El dret a la informació, mitjans de comunicació i el seu accés a presó’ ‘Instruccions sobre el CIS’.

Podeu consultar el programa detallat de les XXI Jornades dels Serveis d’Orientació i Assistència Jurídica Penitenciària a través del següent enllaç.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat