Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Transformació Digital

Nota informativa del Ministeri d'Economia sobre la utilització de certificats electrònics (ACA) per persones diferents del titular o signant

08/05/2019
El Ministeri d'Economia i Empresa (en qualitat d'organisme supervisor) ha emès una nota en relació a la utilització de certificats electrònics (com ACA) per persones diferents del titular del mateix.
Nota informativa del Ministeri d'Economia sobre la utilització de certificats electrònics (ACA) per persones diferents del titular o signant

En l'escirt, l'organisme regulador alerta que "l'ús dels certificats electrònics són d'ús personal i intransferible" i que "s'han de prendre les precaucions necessàries per evitar l'ús indegut dels mateixos".

Així mateix, adverteix que "la possibilitat que el titular/signant d'un certificat electrònic expedit a nom seu transfereixi la seva possessió i reveli les seves claus d'accés a un tercer, no és conforme amb la legislació vigent, nacional i comunitària, en matèria de serveis electrònics de confiança ".

Des ACA - Autoritat de Certificació de l'Advocacia, han aprofitat per recordar que els col·legis d'advocats, en la seva tasca com a autoritats de registres per a l'emissió de certificats digitals ACA, han de garantir que sigui l'advocat o advocada el que introdueix el PIN i PUK en el moment d'emissió del certificat.

Per a més informació, consulteu la nota adjunta (a peu de pàgina).

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Informàtica
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5314 F. 93 487 90 48 E. webinformat@icab.cat