Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, del 24 de desembre

23/09/2019
Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. És una iniciativa legislativa popular en tràmit des de l’abril de 2013

La proposició preveu la introducció d’un nou apartat (núm. 2) a l’article 24 Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre.

La iniciativa no pretén un increment de les ajudes a la dependència, com assenyala expressament, sinó el seu pagament puntual i prioritari per tal de garantir que arribin puntualment als beneficiaris i a les entitats proveïdores i, correlativament establir la obligació de la Generalitat de Catalunya de procedir al seu pagament puntualment i amb caràcter prioritari. Aquesta proposició de llei no te per objecte totes les prestacions de dependència, si no les de Gran Dependència, i encara que sembla adient que els grans dependents siguin atesos residencialment, la preferència i puntualitat de pagament que preveu s’estén tant a l’atenció domiciliària per cuidadors no professionals com a la residencial.

La previsió de nova redacció completa de l’art. 24 de la disposició que es modifica és:

1. Les sentències i les demés resolucions judicials que estableixin obligacions a càrrec de la Generalitat o de les entitats autònomes de caràcter administratiu de Catalunya es compliran puntualment. Si manqués en el pressupost el crèdit corresponent, se sol·licitarà del Parlament un suplement de crèdit o un crèdit extraordinari, dintre dels tres mesos següents a la notificació de la resolució.

2. El que disposa l’apartat anterior serà d’aplicació a les obligacions econòmiques a favor dels beneficiaris o de les entitats proveïdores, necessàries per atendre les prestacions de Gran Dependència derivades de l’aplicació de la Llei de l’Estat 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. El compliment d’aquestes obligacions gaudirà, a més, de prioritat en relació a cap altra excepte en els casos previstos legalment.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302