Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de llei de creació de l'Agència de Salut Pública de Catalunya

20/05/2019
Entrada en vigor: prevista per a l'endemà de la publicació al DOGC.

L’objectiu de la llei és recuperar l’Agència de Salut Pública de Catalunya, com a organització instrumental diferenciada de l’Administració de la Generalitat per tal de dotar d’eficàcia, agilitat i flexibilitat la resposta davant els reptes actuals i els del futur de la salut pública, amb l’estructura territorial corresponent, i elements de descentralització territorial com els serveis regionals.

L’Agència es configura com a organisme autònom administratiu i ha d’entrar en funcionament en el termini màxim d’un any comptador des de l’entrada en vigor d’aquesta Llei.

L’Agència de Salut Pública i Medi Ambient de Barcelona assumeix les funcions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya pel que fa a la ciutat de Barcelona.

A la Vall d’Aran, les funcions de salut pública, assumides per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, d’acord amb aquesta llei, són exercides pel Consell General d’Aran.

L’Agència té com a objecte la prestació dels serveis de la cartera de serveis de salut pública que corresponguin al departament competent en matèria de salut.

Pot prestar també aquells serveis que són competència d’altres departaments que es determinin específicament a la cartera de serveis de salut pública, i els serveis mínims que són competència dels ens locals que aquells li encarreguin, per mitjà d’un conveni.

Els òrgans de govern de l’Agència de Salut Pública de Catalunya són el Consell Rector i la Direcció

La llei determina el règim de personal, patrimonial, econòmic, i d’impugnació d’actes

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302