Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, del 24 de desembre. Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament de Catalunya.

07/10/2019
És una iniciativa legislativa popular en tràmit des del 2007

La iniciativa proposa l’aprovació d’una Llei de mesures urgents per a l’habitatge que se sustenta en dos canvis legislatius. El primer proposa la substitució de l’article 57.3 del text refós de la Llei d’urbanisme 1/2005. Amb aquesta substitució es planteja l’increment al 65% de la reserva en els plans d’ordenació urbanística municipal, tant en sòl urbà com en sòl urbanitzable per a la construcció d’habitatges de protecció oficial. Amb aquesta proposta es persegueix l’augment de la producció d’habitatge de protecció oficial, per tal de generar un increment en l’oferta d’habitatge de protecció pública dirigida als ciutadans amb dificultat per accedir a un habitatge, així com per fer contrapès al mercat lliure de l’habitatge, reduint els grans increments de preus anuals en el sector de l’habitatge lliure.

S’impulsa la regularització dels règims dels habitatges de protecció pública que s’han de construir, demanant que un 70% sigui en règim de lloguer i un 30% en règim de compra. La iniciativa considera que aquesta regularització facilitaria l’impuls del lloguer com un model d’accés a l’habitatge menys rígid i que facilitaria la mobilitat de la població, a la vegada que crearia un veritable parc d’habitatges socials de l’Administració.

El segon canvi legislatiu que proposa és una Disposició Addicional a la Llei de finances públiques de Catalunya, en la que es regula que la Generalitat de Catalunya destinarà un percentatge no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques públiques d’habitatge. Aquesta disposició persegueix l’objectiu de dotar pressupostàriament les polítiques públiques d’habitatge per als posteriors exercicis, de manera que aquestes modificacions legislatives i les altres actuacions que es realitzen en matèria d’habitatge per part de la Generalitat de Catalunya tinguin una incidència real.

 

INICIATIVES LEGISLATIVES PARLAMENT DE CATALUNYA

 

https://www.parlament.cat/document/bopc/50886.pdfinserta_noticia=50

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302