Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Decret Llei 11/2019, de 4 de juny, de modificació de la disposició transitòria setena de la Llei 3/2008, del 23 d'abril, de l'exercici de les professions de l'esport (DOGC del 6 de juny de 2019)

17/06/2019
Entrada en vigor: 06/06/2019

La D.A. Tercera de la Llei 10/2011, del 29 de desembre, de simplificació i millorament de la regulació normativa va establir un règim temporal de suspensió de la vigència del règim sancionador aplicable a determinades infraccions administratives de l'àmbit de l'esport, amb la finalitat de facilitar l'adaptació del sector dels tècnics i professionals de les activitats físiques i esportives al context normatiu que s'emmarca en la Llei 3/2008, de 23 d'abril, de l'exercici de les professions de l'esport.

Tot i que la suspensió de la vigència del règim sancionador esmentat finalitzava l'1 de gener de 2013, l'Administració va facilitar un període de temps més llarg, mitjançant l'adaptació a la Llei 3/2008, ampliant la suspensió de la vigència del mateix règim sancionador aplicable a determinades infraccions administratives de l'àmbit de l'esport, fins a l'1 de gener de 2015.

Com sigui que l'Administració esportiva constatà que encara es mantenien les justificacions i motivacions que van portar a aprovar la previsió de suspensió temporal de la vigència del règim sancionador esmentat, en va aprovar una altra suspensió fins a l'1 de gener de 2017, a través del Decret llei 5/2014, de 9 de desembre.

La darrera suspensió de l'aplicació d’aquest règim sancionador es va establir mitjançant la Llei 5/2017, de 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, que va incorporar una D. Transitòria 7ena. a la Llei 3/2008, relativa a la suspensió temporal de la vigència de l'esmentat règim sancionador fins a l'1 de gener de 2019.

L'objectiu de les successives suspensions del règim sancionador era donar temps als professionals a normalitzar la seva situació i inscriure's al Registre oficial de professionals de l'esport, preceptiu per a l'exercici de la professió, adequant-se a la normativa vigent i permetent que, al mateix temps, l'Administració esportiva hagi pogut posar en marxa els procediments i oferir la formació necessària a l'efecte. Però el nombre de professionals inscrits i en actiu per desenvolupar les tasques de salvament i socorrisme, a dia d'avui és insuficient per atendre tota la demanda requerida per a la propera temporada estival, fent perillar la seguretat de les persones usuàries de les corresponents instal·lacions, recintes i platges del territori català.

Per això es modifica de nou la D. Transitòria 7ena, ampliant el termini de suspensió fins al 30.09.19 únicament per als professionals del sector esmentat, permetent que, durant aquest nou període de temps, l'incompliment de les obligacions previstes a la Llei 3/2008 no comporti la consegüent sanció administrativa,

[NORMATIVA APROVADA. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302