Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

DECRET LLEI 2/2019, de 22 de gener, de modificació de la Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya, per tal d'incorporar mesures contra els trastorns de la conducta alimentària. (DOGC del 24.01.2019)

05/08/2019
Entrada en vigor: 25.01.2019

Es modifica el Codi de Consum de Catalunya mitjançant l’addició de nous apartats a l’articulat (un nova lletra x) a l'article 111-2, un nou apartat 6 a l'article 122-1, un apartat 2 a l'article 211-2, un apartat 5 a l'article 312-5, una nova lletra m) a l'article 331-6) i la modificació d’altres (l'article 332-3.1.e) i l’apartat quart de l'article 334-1).

S’incorpora una definició, als efectes de la dita llei, de les persones susceptibles de patir trastorn de la conducta alimentària (TCA).

Dins l’àmbit del Dret a la protecció de la salut i a la seguretat s’incorpora la protecció (com a col·lectius especialment protegits) de les persones susceptibles de patir trastorns alimentaris com l'anorèxia i la bulímia.

Es determina que no es poden dur a terme activitats relacionades amb la posada en el mercat de béns i serveis que fomentin o indueixin a les persones consumidores hàbits no saludables o trastorns alimentaris com són l'anorèxia i la bulímia, entre altres.

També s’estableix que les persones intermediàries en els serveis de la societat de la informació són responsables de la veracitat i la legalitat de la informació que publiquen referent a l'àmbit dels trastorns de conducta alimentària des del moment que coneixen o poden haver conegut -emprant una diligència normal- la manca de veracitat o la il·licitud dels continguts, i sempre que no actuïn de manera ràpida per procedir a la retirada d'aquestes les dades o a impossibilitar el seu accés.

Es tipifica com a infracció greu la realització d’activitats de promoció, publicitat, oferta o qualsevol altra que fomenti o indueixi les persones consumidores a l'adopció d'hàbits relacionats amb els trastorns alimentaris com l'anorèxia i la bulímia, entre altres.

Per últim, pel que fa a la responsabilitat, s’estableix que les persones, les plataformes digitals o els serveis en línia (online) que cooperen o encobreixen una conducta infractora referent a l'àmbit dels trastorns de conducta alimentària en són els responsables, com a cooperadors o encobridors. Qualsevol persona, plataforma digital o servei en línia que actua com a intermediari i que conegui o pugui conèixer una conducta infractora n'és també responsable si no adopta les mesures necessàries per suprimir o retirar els enllaços o els continguts afectats”.

 

https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=839662&language=ca_ES

 

[NORMATIVA APROVADA PARLAMENT DE CATALUNYA]

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302