Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Formació / Biblioteca › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació de la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista

23/12/2019
Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Encara no ha estat presa en consideració

Preveu que els preceptes que eventualment comportessin la realització de despeses amb càrrec als Pressupostos de la Generalitat, produirien efectes a partir de l’entrada en vigor de la llei de pressupostos corresponents a l’exercici pressupostari immediatament posterior a l’entrada en vigor d’aquesta llei.

Modifica els arts. 2.2; 3; 4; 5; 6; 7; 19. Addiciona uns nous arts.8 bis i 76 bis; un apartat 5 a l’art. 8; un apartat  6 a l’art. 9, un apartat 4 a l’art. 30 i uns apartats 4 i 5 a l’art. 31

La proposta es fonamenta en la necessitat de modificar la Llei 5/2018 tenint en compte la moció 32/XII de 13 de desembre de 2018.

Mentre no s’aconsegueixi un consens majoritari com el de l’aprovació inicial de la dita llei, es considera que cal fer un seguit de modificacions, centrades en introduir la violència institucional com a forma i àmbit, definint la diligència deguda i especificant que dita violència s’exerceix per acció i per omissió; introduir les violències digitals, donades les agressions que es succeeixen al nostra voltant, suplantacions d’identitats digitals, us de fotografies o vídeos provatius, etc.; introduir una definició de consentiment sexual on es clarifiqui la necessitat d’existència de desig.; ampliar les violències en l’àmbit social i comunitari; ampliar les formes de violències masclistes; ampliar la formació a professionals. També té com a objectiu el d’afavorir l’eradicació de les violències masclistes i reforçar els drets de les dones i pretén desencadenar un debat participatiu on aquestes i altres propostes de modificació sorgides durant la tramitació siguin repensades i avaluades per conjunt del moviment feminista i els grups parlamentaris.

[INICIATIVES LEGISLATIVES PARLAMENT DE CATALUNYA]

https://bit.ly/34tnHWI

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302