Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Comissió de Transformació Digital

NOTA DE PREMSA: El CAC i el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona signen un conveni per defensar els drets dels menors a Internet i a les xarxes socials

28/10/2019
Les dues institucions també col·laboraran a regular el discurs de l’odi, especialment contra les dones, així com a promoure un tractament mediàtic acurat dels judicis
NOTA DE PREMSA: El CAC i el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona signen un conveni per defensar els drets dels menors a Internet i a les xarxes socials

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) han signat un protocol de col·laboració per impulsar i promoure els drets de la ciutadania en l’era digital i la protecció, especialment dels menors d’edat, en aquest àmbit. 

Les dues institucions també col·laboraran en la regulació del discurs de l’odi a Internet, especialment contra les dones, així com en la contribució al tractament mediàtic acurat dels judicis.  

L’acte de signatura ha tingut lloc avui, 28 d’octubre, a la seu de l’ICAB. Han participat en la signatura el president del CAC, Roger Loppacher, i la degana de l’ICAB, Mª Eugènia Gay.

Per tal de desenvolupar el protocol, el CAC i l’ICAB promouran l’elaboració d’un codi de bones pràctiques per a la protecció dels drets i les llibertats de la ciutadania en l’era digital, amb èmfasi especial en el tractament de les imatges de menors a Internet i a les xarxes socials.

Igualment, el CAC podrà comptar amb l’assessorament de l’ICAB en tot allò que faci referència a la regulació del discurs de l’odi a Internet i a les xarxes socials, amb especial èmfasi en el discurs discriminatori i/o que inciti a l’odi o a la violència envers les dones.

En el mateix sentit, el CAC i l’ICAB col·laboraran en l’elaboració i la difusió d’eines i materials sobre l’impacte de la societat de la informació en els drets de les persones i en l’assentament de les bases que permetin que les aplicacions tecnològiques, i la millora en la qualitat de vida que suposen, siguin compatibles amb la preservació dels drets de la ciutadania.

Finalment, el CAC podrà comptar amb l’assessorament de l’ICAB en l’actualització de les Recomanacions sobre la celebració dels judicis i el seu tractament per televisió.