Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació del Reial Decret Legislatiu 1/2015, de 24 de juliol, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de garanties i ús racional dels medicaments i productes sanitaris

28/10/2019
Aquesta iniciativa és una iniciativa legislativa popular que es tramitarà per les Corts Generals quan es constitueixi la nova legislatura.

Modifica el Reial Decret Legislatiu 1/2015, de 24 de juliol, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de garanties i ús racional dels medicaments i productes sanitaris, mitjançant l’addició d’un nou paràgraf a l’art. 7, l’addició d’un art. 62 bis, l’addició d’un paràgraf sisè a l’art 77, la modificació de l’art. 78.4 la modificació de l’art. 94, 1, l’addició d’un apartat 11 a l’art. 94.

La finalitat de la iniciativa és garantir que el Sistema Nacional de Salut permeti l’accés als medicaments de totes les persones que els necessitin, evitant la sobreutilització i l’ús inadequat de determinats fàrmacs i alhora garantir el sosteniment d’uns serveis públics de qualitat i promovent la màxima transparència possible.

A tal efecte, preveu la creació de la Xarxa d’Assaigs Clínics no comercials del Sistema Nacional de Salut, per promoure estudis clínics independents que siguin necessaris per al desenvolupament de fàrmacs i de mètodes de diagnosi i tractament. També preveu la creació d’un Fons d’Investigació i Formació Sanitària del Sistema Nacional de Salut, tot establint els seu finançament i el seu funcionament.

Preveu modificacions sobre el sistema per a establir els preus dels medicaments, tot exigint la transparència de les actes de la Comissió Interministerial dels Preus dels Medicaments, així com la publicitat de les dades sobre l’adquisició de medicaments per part de les Administracions Públiques.

Estableix l’obligació de fer públics els pagaments directes o indirectes fets a organitzacions i professionals sanitaris per part de persones o entitats relacionades amb la fabricació, elaboració, distribució, prescripció i dispensació de medicaments i productes sanitaris.  

[INICIATIVES LEGISLATIVES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302