Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

REIAL DECRET LLEI 16/2019, de 18 de novembre, pel qual s'adopten mesures relatives a l'execució del pressupost de la Seguretat Social. (BOE de 19 de novembre de 2019)

29/11/2019
Entrada en vigor: 19/11/2019

La disposició preveu que en l'exercici de 2019 les ampliacions de crèdits que puguin ser necessàries en el pressupost de l'INSS i de l'Institut Social de la Marina per atendre les despeses derivades de pensions contributives, prestacions d'incapacitat temporal, naixement i cura de menor, coresponsabilitat en la cura del lactant, riscos durant l'embaràs i la lactància natural, cura de menors afectats per càncer o una altra malaltia greu, així com les prestacions de pagament únic, sempre que estiguin legalment o reglamentàriament establertes i sigui obligatori i no graciable el seu pagament per part de la Seguretat Social i la seva quantia estigui objectivament determinada, podran finançar-se amb la previsió de majors ingressos sobre els establerts en el pressupost inicial de l'exercici, a partir de les previsions de liquidació formulades per la Direcció General d'Ordenació de la Seguretat Social amb base en les estimacions realitzades per les entitats des del sistema de la Seguretat Social.

També preveu el mecanisme per a l’increment  de la transferència de l’Estat a la Seguretat Social per a recolzar el seu equilibri pressupostari.

D’altra banda, modifica l'article 1 del Reial Decret llei 15/2019, de 8 de novembre, pel qual s'adopten mesures urgents per a l'organització a Espanya de la XXV Conferència de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic per tal d’adequar l'àmbit subjectiu i realitzar determinades millores tècniques respecte de l'aplicació del programa de suport a aquest esdeveniment.

[ LLEIS APROVADES. CORTS GENERALS ]

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302