Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació de la Llei 14/2017 de la Renda Garantida de Ciutadania

14/10/2019
Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Encara no ha estat presa en consideració

Els preceptes que comportin la realització de despesa amb càrrec als Pressupostos de la Generalitat, produiran efecte al partir del primer dia de l’entrada en vigor de la Llei de Pressupostos corresponent a l’exercici pressupostari immediatament posterior a l’entrada en vigor d’aquesta Llei. Aquests efectes no podran anar en contra del que preveu l’article 2 de la Llei 14/2017, del 20 de juliol, de la renda garantida de ciutadania que la configura com una prestació garantida de dret subjectiu.

La iniciativa es justifica perquè en el balanç de resultats de la implementació de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania s’ha constatat que el termini de carència d’ingressos és excessivament llarg per a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat. Una de les causes de les denegacions de sol·licituds de la prestació respon a interpretacions restrictives de la manca d’ingressos. Per evitar que aquestes pràctiques persisteixin, atès que no hi haurà reglament de la llei fins al 2020, la formulació de la manca d’ingressos ha de tenir major concreció.

A més, l’increment de la privació material severa del 5% de la població a Catalunya al 6,5% es consideres que ha de ser superat amb l’aplicació plena de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania sense restriccions.

Per això es modifica l’article 7 epígraf d) de la Llei 14/2017, de 20 de juliol, de la Renda Garantida de Ciutadania, que determina els requisits per a tenir dret a la renda garantida de ciutadania, tot indicant-ne a l’apartat d): no disposar d’una quantitat d’ingressos, rendes o recursos econòmics considerada mínima per atendre les necessitats bàsiques d’una vida digna, d’acord amb l’import corresponent de la renda garantida de ciutadania en relació amb el llindar d’ingressos fixat per l’indicador de renda de suficiència de Catalunya.

No es comptabilitzaran els ingressos que es rebin com a conseqüència d’una liberalitat per raó afectiva o d’amistat, ni les prestacions per aliments.

La situació d’insuficiència d’ingressos i recursos s’ha de donar, com a mínim, durant dos mesos immediatament anteriors a la presentació de la sol·licitud de la renda garantida de ciutadania i ha de continuar existint mentre es tramita el procediment de concessió i es percep la prestació.

INICIATIVES LEGISLATIVES PARLAMENT DE CATALUNYA

https://www.parlament.cat/document/bopc/10524067.pdfinserta_noticia=7

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302