Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei per a l'efectiva igualtat i equiparació salarial de les Policies de l'Estat espanyol

13/05/2019
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. És una iniciativa legislativa popular que reprendrà la seva tramitació una vegada constituïdes les Corts Generals sorgides de les eleccions del 28 d'abril de 2019.

Ha previst la seva entrada en vigor l'endemà de la publicació en el BOE.

Té per objecte establir les bases de la igualtat de les retribucions salarials de les Policies de l'Estat.

Aquesta norma s'aplicarà als funcionaris de carrera de la Policia Nacional definits en la Llei Orgànica 9/2015, de 28 de juliol, de règim de personal de la Policia Nacional, i de la Guàrdia Civil, definits en la Llei 29/2014, de 28 de novembre, de règim del personal de la Guàrdia Civil.

La llei determinarà que el component general del complement específic que es percep en funció del corresponent ocupació categoria que es tingui, definit en l'article 4.b), n.º 1, del Reial Decret 950/2005, de 29 de juliol, de retribucions de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, aplicable al Cos de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia no pot ser inferior al complement específic de les policies autonòmiques o locals de l'Estat espanyol.

El Govern en el termini de 3 mesos haurà de procedir a modificar el Reial Decret 950/2005, de 29 de juliol, de retribucions de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, per adaptar els nivells de complements de destinacions de les diferents categories professionals, a l'adequació i adaptació de les titulacions, exigides per a cadascuna de les escales.

El Govern en el termini de 3 mesos procedirà a modificar els complements de territorialitat, torns, així com els conceptes de dietes i assistències a judicis a la realitat social i geogràfica on tinguin impacte.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302