Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 3/2019, del 17 de juny, d’espais agraris (DOGC del 19 de juny de 2019)

01/07/2019
Entrada en vigor: 20/06/2019. Les disposicions del Capítol III (anàlisi d’afectacions agràries; arts. 9 a 12, excepte l’art. 11 j) tenen efectes des de l'endemà d'haver estat publicada al DOGC l'aprovació definitiva del Pla territorial sectorial agrari de Catalunya o dels plans territorials sectorials agraris específics que corresponguin.

L’objecte d’aquesta llei és establir disposicions per a la definició, la planificació i la gestió dels espais agraris de Catalunya, la determinació del seu règim jurídic i la regulació dels supòsits i de les modalitats d’intervenció pública, per assegurar que es pugui utilitzar de la manera més beneficiosa possible pel sector agrari, amb la finalitat que compleixi amb el seu objectiu, que és la producció d’aliments en el marc d’una explotació agrària, de forma sostenible i respectuosa amb el medi ambient. S’entén per espai agrari el conjunt d’espais amb aptitud i vocació productiva d’ús agrícola, ramader o forestal, que constitueixen ecosistemes transformats per l’explotació i l’ocupació humanes i que són, majoritàriament, destinats a la producció d’aliments i matèries primeres, o susceptibles de ser-hi destinats, i que formen part essencial de la matriu territorial.

El text classifica els diferents espais agraris i determina els  Instruments de la planificació territorial agrària (El Pla territorial agrari de Catalunya i els Plans territorials agraris específics), establint el seu contingut, elaboració i tramitació.

Les figures de planejament territorial i urbanístic que afectin als espais agraris, així com també els projectes d’obres que s’hi hagin de desplegar, totalment o parcialment, han d’incorporar en la seva memòria una Anàlisi d’afeccions agràries que avaluï les afectacions sobre els espais agraris que es poden derivar del pla o projecte. Regula el contingut de l’Anàlisi d’afeccions agràries, els sistemes d’informació per a la protecció dels espais agraris, les normes de caracterització i avaluació dels espais agraris i estableix un Programa de cartografia i seguiment de l’estat dels espais agraris.

Així mateix preveu les infraestructures en els espais agraris, tot establint una classificació de les infraestructures d’interès general a l’espai agrari, regula les obres per la construcció d’infraestructures d’interès general a l’espai agrari.

Per últim estableix els mecanismes de recuperació dels espais agraris, preservació de la capacitat productiva de l’espai agrari i el concepte, inventari i Registre de parcel·la agrícola i ramadera en desús, així com els mecanismes per a la recuperació d’una parcel·la en lloguer que es vulgui recuperar pel propietari per tal de treballar-la

[NORMATIVA APROVADA. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302