Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa › Comissió de Protecció dels Drets dels Animals

Proposició de llei de modificació de l'article 6 del text refós de la Llei de protecció dels animals, aprovat pel Decret legislatiu 2/2008

16/09/2019
Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. És una iniciativa legislativa popular

Preveu la seva entrada en vigor l’endemà d’haver estat publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

La proposició preveu la modificació del text refós de la Llei de protecció dels animals, aprovat pel Decret legislatiu 2/2008.

Per una altra banda preveu la supressió de la totalitat de l’apartat 2 de l’article 6, que, en l’actualitat determina que “resten excloses d’aquestes prohibicions les festes amb toros o bous sense mort de l’animal (correbous) en les dates i les localitats on tradicionalment se celebren. En aquests casos, és prohibit inferir dany als animals”. És a dir, es pretén que no hi hagi cap excepció a les prohibicions previstes a l’article 6.1.

Per altra banda, es preveu l’exclusió de les festes amb bous a la lletra f de l’apartat 1 de l’article 6 per tal que l’apartat quedi redactat : “f) Les corrides de toros i els espectacles amb toros que incloguin la mort de l’animal i l’aplicació de les sorts de la pica, de les banderilles i de l’estoc, i també els espectacles taurins de qualsevol modalitat que tinguin lloc dins o fora de les places de toros".

Al respecte cal recordar que la STC 177/2016, amb anterioritat a la presentació d’aquesta ILP, va declarar inconstitucional i nul l’apartat que ara es pretén modificar.

https://www.parlament.cat/document/bopc/215013.pdfinserta_noticia=17

 

[INICIATIVES LEGISLATIVES PARLAMENT DE CATALUNYA]

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302