Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

REIAL DECRET-LLEI 12/2019, de 11 d'octubre, pel qual s'adopten mesures urgents per pal·liar els efectes de l'obertura de procediments d'insolvència del grup empresarial Thomas Cook. (BOE de 12.10.2019)

21/10/2019
Entrada en vigor: 12.10.2019

En matèria d'Ocupació i Seguretat Social s'estableix (com aplicable a les empreses establertes en els territoris insulars Balears i Canàries), l'ampliació de les bonificacions en les quotes de les cotitzacions a la Seguretat Social dels treballadors en els sectors de turisme i comerç i hostaleria vinculats a l'activitat turística.

S'amplia la bonificació de l'article 9 del Reial decret llei 8/2019, de 8 de març (prevista fins ara durant els mesos de febrer, març i novembre de 2019) als mesos d'octubre i desembre de 2019 i febrer i març de 2020.Aquesta mesura consisteix en la bonificació del 50% de les quotes empresarials a la Seguretat Social per contingències comunes, així com pels conceptes de recaptació conjunta de desocupació, FOGASA i Formació Professional, respecte d'aquests treballadors. A més, podrà completar-se amb l'ajornament de quotes de cotitzacions de la Seguretat d'acord amb la regulació prevista en el capítol VII del títol I del Reglament General de Recaptació de la Seguretat Social.

Es disposen mesures de suport financer al sector turístic, consistents, d'una banda, a instruir el Govern perquè, mitjançant acord de la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics, aprovi una línia de finançament de fins a 200 milions d'euros per atendre les necessitats financeres dels afectats per la insolvència del grup empresarial Thomas Cook. També s'estableix la concessió directa de subvencions a les comunitats autònomes de Canàries i de les Illes Balears, que revesteixen un caràcter extraordinari i excepcional.

Es regula un Fons Financer de l'Estat per a la Competitivitat Turística (FOCIT), per donar suport financerament els projectes que desenvolupen les empreses turístiques orientats a la millora de la competitivitat del sector, especialment aquells que continguin actuacions de digitalització de les destinacions turístiques, i d'innovació i modernització dels serveis. Per això, s'estableix el canvi de denominació de l'anterior Fons per a la Modernització d'Infraestructures Turístiques (FOMIT), que passa denominar-Fons Financer de l'Estat per a la Competitivitat Turística (FOCIT).

Es preveu l'establiment per part de la Secretaria d'Estat de Turisme, en col·laboració amb el Ministeri de Justícia i les comunitats autònomes, de mesures generals d'informació a les empreses del sector turístic que afrontin la recuperació de deutes en el marc de procediments d'insolvència d'empreses del grup Thomas Cook.


NORMATIVA APROVADA LLEIS DE LES CORTS GENERALS

https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2019-14634

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302