Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 2/2019, de 20 de maig, de modificació de la Llei 6/2008, del 13 de maig, del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (DOGC del 22 de maig de 2019)

03/06/2019
Entrada en vigor: 23/05/2019

El Consell del CoNCA es troba en una situació irregular, perquè  només queden en plenes funcions tres del set membres, i aquesta circumstància afecta –entre d’altres aspectes-- el quòrum necessari per adoptar acords vàlidament pel Plenari, ja que d’acord amb l’article 8 c) de la Llei del CoNCA, per a la constitució vàlida del Plenari és necessària la presència de quatre dels seus membres, com a mínim, inclosa la presidència. Per això, es fa necessària la modificació prevista en aquesta llei.

S’addiciona un apartat 3 a l’article 11 de la Llei per preveure que els membres del Plenari del CoNCA que cessin en el càrrec per expiració del mandat, puguin continuar exercint les seves funcions fins a la presa de possessió dels nous membres. Així mateix s’introdueix una disposició transitòria per tal que, excepcionalment, els membres que han exhaurit el seu mandat a 21 de gener de 2019 puguin continuar exercint el seu càrrec en funcions. I per evitar que aquest supòsit s’allargui excessivament en el temps, també es fa necessari modificar l’apartat 3 de l’article 6 per tal de preveure un termini màxim perquè el President de la Generalitat elevi la proposta de membres del Consell al Parlament. Així es determina que la Presidència de la Generalitat, en el termini màxim de 10 dies des del cessament dels membres del Consell per qualsevol de les causes previstes a l’article 11, ha d’elevar la proposta de llista al Parlament i aquest ha d’acceptar o rebutjar la totalitat de la llista per majoria absoluta en una primera votació o per majoria simple en una segona votació. En cas d’extinció del mandat, els membres del Plenari amb el mandat exhaurit continuaran en el càrrec en funcions fins a la presa de possessió dels nous membres

[NORMATIVA APROVADA. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302