Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei per la qual s’autoritza la delegació legislativa per a refondre la normativa legal vigent en matèria de tributs cedits

25/06/2019
Aquesta proposició de llei es troba en tràmit davant del Parlament de Catalunya.

La proposició es justifica perquè, en el marc de les seves competències, la Generalitat de Catalunya ha aprovat diverses lleis que regulen els tributs cedits. En els temps, la legislació tributària ha adquirit una extraordinària complexitat que en dificulta no sols el coneixement i la comprensió per part dels ciutadans, sinó fins i tot per part dels operadors jurídics.

Per millorar la seguretat jurídica i la coherència normativa, i per atorgar la claredat necessària i la màxima simplicitat possible es considera convenient ordenar i refondre el conjunt de les normes vigents que regulen els impostos cedits a Catalunya. Cal tenir present que el dret tributari és sotmès a canvis constants, i per tal de mantenir ordenat i sistematitzat el dret fiscal cal facultar al Govern a harmonitzar-lo aplicant els criteris d’estructura i sistematització de la normativa de rang legal conforme a les regles que deriven del marc jurídic vigent.

Per això, es planteja l’autorització per a refondre la normativa reguladora dels tributs cedits vigent a Catalunya, tot establint que l’autorització és perquè, en el termini de 9 mesos, a partir de l’entrada en vigor de la llei, refongui en un text únic la normativa pròpia amb rang de llei reguladora dels tributs cedits.

L’autorització per a la refosa inclou també la facultat de regularitzar-ne, aclarir-ne i harmonitzar-ne el contingut, tot aplicant criteris d’estructura i sistematització de l’articulat conforme a les regles que deriven del marc jurídic vigent.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302