Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

Nota informativa: incidència dels canvis de jurisdicció en designes de VIDO

17/06/2019
Incidència dels canvis de jurisdicció a les designes realitzades a dones en matèria de violència sobre la dona i família.
Nota informativa: incidència dels canvis de jurisdicció en designes de VIDO

Quan en els procediments de Dret de Família el Jutjat de Violència sobre la Dona s’inhibeix en favor dels Jutjats de Primera Instància, la beneficiària ha de comparèixer davant del Servei d’Orientació Jurídica i tramitar un nou expedient de justícia gratuïta per tal que li sigui reconeguda la condició de beneficiària del Dret a la Justícia Gratuïta en aquest nou procediment i actuar amb lletrat adscrit al torn de Dret de Família.

El lletrat o lletrada designat inicialment (designa de violència sobre la dona) només podrà actuar davant del Jutjat de Primera Instància, si consta inscrit en el Torn de Dret de Família i prèvia tramitació d’expedient de justícia gratuïta amb petició de designa derivada.

En el cas que el lletrat actuï en el Jutjat de Família sense haver-se tramitat un nou expedient de justícia gratuïta ni efectuar-se nova designa, l’actuació no estarà emparada pel dret a la justícia gratuïta i no es meritarà cap mòdul per dita actuació.

Finalment, si la inhibició és a la inversa, del Jutjat de Família al Jutjat de VIDO, l’actuació en defensa de la interessada correspondrà al Lletrat o Lletrada adscrit al Torn de VIDO i la beneficiària tindrà reconeguda la justícia gratuïta legalment per la seva condició de víctima de violència sobre la dona.

Qualsevol actuació al marge de les presents instruccions no podrà ser abonada amb cap mòdul d’actuació.

Contactes