Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 4/2019, de 24 de juliol de 2019, de modificació de la Llei 13/2006, de prestacions socials de caràcter econòmic (DOGC del 26 de juliol de 2019)

02/09/2019
Entrada en vigor: 27.07.2019

Tal com s’apunta a l’Exposició de Motius de la llei, la protecció de l’Administració catalana que reben els infants i joves tutelats té data de caducitat. Quan els joves que han estat tutelats per l’Administració a causa de llur situació familiar assoleixen la majoria d’edat, de sobte es troben totalment desprotegits.

Per això es va regular la seva protecció a través, entre d’altres, de la Llei 13/2006, del 27 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic, que crea una prestació de dret subjectiu, de caràcter temporal, equivalent a l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC), per a atendre situacions de necessitat dels joves que han estat tutelats per l’Administració.

Ara es modifica l’article 19 d’aquesta llei, pel que fa a la prestació per a joves ex tutelats, per tal d’ampliar la prestació econòmica temporal per als joves que han estat tutelats per la Generalitat fins als vint-i-tres anys. També rebaixa a un any el temps de tutela requerit per poder rebre aquesta prestació i fixa en dotze mesos la durada de l'ajut per als qui faci menys d'un any que estan sota tutela.

Els preceptes que comporten la realització de despesa amb càrrec als pressupostos de la Generalitat produeixen efecte al partir del primer dia de l’entrada en vigor de la Llei de pressupostos corresponent a l’exercici immediatament posterior a l’entrada en vigor d’aquesta llei

[NORMATIVA APROVADA - PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302