Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació

18/11/2019
Es preveu la seva entrada en vigor en el termini d’un mes a partir de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

La Llei que es pretén aprovar té com a objectiu fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i a la no discriminació per raó de religió o conviccions, capacitat, discapacitat, edat, origen racial o ètnic, sexe o orientació sexual o per altra condició social o personal. Alhora, pretén promoure l’erradicació del racisme, i de qualsevol forma de persecució per motius religiosos, de la xenofòbia, de l’homofòbia, i de qualsevol altra expressió que atempti contra la igualtat i la dignitat de les persones. Es tracta d’establir una regulació comuna i integral que inclogui les definicions fonamentals del dret a la igualtat de tracte i la no-discriminació, i les garanties bàsiques que permetin assolir una protecció real i efectiva de la ciutadania, per tal que puguin gaudir dels drets humans i les llibertats fonamentals sense discriminació, amb independència de qualsevol circumstància personal o social. Es pretén, a més, garantir la convivència i la cohesió social, mitjançant el reconeixement de la dignitat de la persona i el lliure desenvolupament de la personalitat.

La Llei regula l’exercici del dret de les persones, físiques o jurídiques, públiques o privades, a la no discriminació i a la igualtat de tracte, fixa els principis que han de regir l’actuació dels poders públics en aquest àmbit, i estableix un seguit de mesures destinades a prevenir, eliminar i corregir les formes de discriminació en els sectors públic i privat, d’acord amb les competències que la Generalitat té reconegudes.

Es preveu la seva entrada en vigor en el termini d’un mes a partir de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Deroga l’article 38 de la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Determina un règim d’infraccions i sancions en matèria d’igualtat de tracte i no discriminació.

Preveu la creació d’un òrgan específic per a la igualtat de tracte i la no-discriminació, adscrit al departament de la Generalitat competent per raó de la matèria, encarregat de protegir i promoure la igualtat de tracte i la no-discriminació de les persones per raó de les causes i en els àmbits que preveu aquesta Llei.

[ INICIATIVES LEGISLATIVES PARLAMENT DE CATALUNYA ]

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302