Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Fira Advocacia

Informe d’avaluació dels sistemes judicials europeus

28/09/2012
La Comissió Europea per l'Eficàcia de la Justícia (CEPEJ) del Consell d'Europa va publicar el darrer 20 de setembre el seu cinquè informe d'avaluació dels sistemes judicials europeus.
Informe d’avaluació dels sistemes judicials europeus

L'informe, que pren com a referència l'any 2010, conté quadres comparatius de 46 països europeus, tots els països membres del Consell d'Europa, excepte Liechtenstein.

Informació sobre els pressupostos dels sistemes judicials, l'accés la justícia, el termini per resoldre demandes, la durada dels procediments, l'ajuda judicial,i la carrera de jutges, fiscals i advocats o la inversió en noves tecnologies són alguns dels paràmetres que s'analitzen en l'estudi.

En el document es fa constar que el 2010 Espanya va ser el sisè país europeu amb major pressupost públic destinat a justícia: 4.632.278.011 euros. Així mateix, s'especifica que compta amb 10,2 jutges per cada 100.000 habitants, enfront de la mitjana europea de 21,3, i que és un dels països amb major nombre d'advocats per cada jutge: 26'7.

També es destaca que els salaris dels jutges de primera instància i fiscals a Espanya al principi de les seves carreres van ser el 2010 de 47.494 euros bruts anuals, superant lleument la mitjana europea de 46.056 euros bruts anuals.

A més, l'informe aborda la temàtica de les taxes judicials, ja que constitueixen importants recursos financers amb què alguns cobreixen part de les despeses de funcionament i fins i tot, com Àustria, generen beneficis. El pagament de les taxes judicials s'ha estès a Europa i en molts casos serveix per sufragar l'accés als tribunals a persones sense recursos, segons el document del CEPEJ.

A Espanya, els ingressos judicials suposen el 4,1% del pressupost, molt per sota d'altres països com Itàlia (7,4%), Irlanda (16,9), Grècia (22,8), Portugal (31,1% ), Polònia (31,2%), Alemanya (43%) o Àustria (109,8%).

Per més informació, podeu consultar:

http://www.coe.int/t/dghl/cooperation/cepej/evaluation/default_EN.asp?