Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

DECRET LLEI 14/2020, de 28 d'abril, pel qual s'adopten mesures en relació amb el Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya, en l'àmbit tributari i social, per pal·liar els efectes de la pandèmia generada per la COVID-19 i d'adopció d'altres mesures urgents amb el mateix objectiu. (DOGC del 29 d’abril de 2020)

25/05/2020
Entrada en vigor: 29.04.2020

Es modifica el Decret llei 12/2020, de 10 d'abril, afegint-hi a la relació de tarifes establertes en l'apartat 3 de l'article 2 del Decret llei 12/2020, de 10 d'abril, una sobre la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria (MHDA) i una altra sobre l'activitat de llarga estada sociosanitària a pacients sense la COVID-19.

Pel que fa a l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica. Exercicis 2019 i 2020, es determinen nous terminis corresponents a l'exposició pública dels padrons provisional i definitiu corresponents als exercicis 2019 i 2020, i s’estableix que per a l'exercici 2020, el termini d'ingrés en període voluntari comprèn de l'1 al 20 d'abril del 2022, o el dia hàbil immediatament posterior.

Es crea una prestació extraordinària per a subministraments bàsics en forma d'ajut extraordinari per a la sostenibilitat econòmica de les famílies a Catalunya, per un import de 200 €, de pagament únic, amb l'objectiu de facilitar l'adquisició de productes d'alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. Es destina a pal·liar la situació de necessitat material i de vulnerabilitat de les persones i unitats familiars a Catalunya, que acreditin una reducció dràstica i involuntària dels seus ingressos econòmics com a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, per la crisi sanitària derivada del COVID-19. Es determina els requisits per a ser-ne beneficiaris, les compatibilitats amb altres ajuts, el procediment de tramitació i concessió, les causes d'extinció i supòsits de reintegrament de la prestació, així com el seu finançament.

Durant el període de l'estat d'alarma i durant els 3 mesos següents al seu aixecament, els cabals relictes provinents d'herències intestades en les quals la Generalitat de Catalunya ha estat declarada hereva i que la Junta d'Herències acordi distribuir, podran ser destinats directament al finançament de les despeses sanitàries i assistencials excepcionals ocasionades per la crisis sanitària de la COVID-2019 a Catalunya.

S'autoritza l'aixecament de la suspensió de l'execució de les obres de competència del Departament de Territori i Sostenibilitat que es relacionen en l'annex 1.

[LLEIS APROVADES PARLAMENT DE CATALUNYA] 

 

https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=872655&language=ca_ES

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302