Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Secció de Dret Processal

Jornades on-line sobre la Transformació digital del procés

15/06/2020
La Secció de Dret Processal de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) i la Càtedra Manuel Serra de la Universitat de Barcelona (UB) organitzen els dies 18 i 19 de juny, i 7 i 9 de juliol unes jornades on-line per abordar com la digitalització està transformant diferents aspectes del dret processal. Inauguraran les jornades Mª Eugènia Gay, degana de l'ICAB, i Xavier Pons, degà de la Facultat de Dret de la UB.
Jornades on-line sobre la Transformació digital del procés

Les jornades s'iniciaran el dijous 18 de juny, a les 18 hores, amb una sessió sobre la transformació digital en el procés civil/mercantil. Presentarà la conferència Vicente Pérez Daudí, catedràtic de Dret Processal de la Universitat de Barcelona (UB) i la moderarà Jesús Sánchez, secretari de la Junta de Govern de l'ICAB. Hi participaran com a ponents Francisco González de Audicana, magistrat del Jutjat de 1a. Instància núm. 38 de Barcelona; Cristina Vallejo, advocada i diputada de la Junta de Govern de l'ICAB, i Yolanda Ríos, magistrada del Jutjat Mercantil núm. 1 de Barcelona.

El divendres 19 de juny, a les 12 hores, s'abordarà la transformació digital del procés penal. S'hi tractaran qüestions com el nou escenari del judici oral en la "nova normalitat" o la implantació dels dispositius de rastreig. Moderarà la sessió Núria Mallandrich, professora de Dret Processal de la UB. Hi participaran Joaquín Delgado, magistrat de l'Audiència Provincial de Madrid Secció segona (Penal); Javier Hernández, magistrat, president de la Secció d'apel·lacions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; Manuel Richard González, professor titular de Dret Processal UPNA i Olga Fuentes, catedràtica de Dret Processal de la Universidad Miguel Hernández.

La tercera sessió de les jornades tindrà lloc el dimarts 7 de juliol, a les 17 hores. Tractarà sobre la transformació digital en el procés contenciós-administratiu: l'advocacia davant la justícia digital, la situació post COVID-19, les problemàtiques, solucions i alternatives de resolució de conflictes. Moderarà la conferència Rafael Fernández Bautista, advocat. Hi participaran Beatriz Gil, advocada i Coordinadora del Postgrau de Dret Europeu i Comunitari a l'ICAB; José Amérigo Alonso, lletrat del Consell d'Estat en excedència; Pablo Molina, advocat i Montserrat Raga, magistrada-jutgessa del Jutjat contenciós administratiu núm. 5 de Barcelona. Inscripció on-line.

Les jornades es tancaran el dijous 9 de juliol, a les 17 hores, amb una conferència sobre la digitalització en el procés social. S'hi tractaran, entre altres qüestions, els problemes i solucions davant de la substanciació dels judicis telemàtics en el procés laboral i el control empresarial dels dispositius digitals facilitats als/les treballadors/es. Moderarà la sessió Emma Gumbert, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB. Hi participaran Jesús Gómez Esteban, magistrat del Social núm. 20 de Barcelona; Enrique García Echegoyen, advocat i president de la Secció de Dret laboral de l'ICAB i membre del Consell rector de l'escola i màster de dret laboral de l'ICAB; i José Luís Goñi, catedràtic de Dret del Treball a la Universitat Pública de Navarra. Inscripció on-line.

Les jornades es desenvoluparan de forma on-line mitjançant un sistema de videoconferència.

Contactes