Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Dones Advocades

Valoració del Seminari Europeu sobre Igualtat de Gènere

14/05/2013
Els passats dies 15 i 16 d’abril es va celebrar a la ciutat de Trier (Alemanya) el Seminari Europeu sobre Igualtat de Gènere, organitzat per l'ERA (Acadèmia Europea de Dret), a la seva seu, amb el suport de la Comissió Europea. La Comissió de Dones de l'ICAB va estar present a través de la nostra companya Andrea Accuosto Suárez, l’única participant de l'Estat espanyol.

Els ponents de reconeguda solvència acadèmica a nivell Europeu van ser:

Sylvaine Laulom, de la Universitat Jean Monnet de Saint Etienne (França) que va donar una visió global de la evolució legislativa i jurisprudencial de la Unió Europea en conceptes i definicions d'igualtat de gènere.

Rachel Crasnow, advocada del Bufete Cloisters de Londres (Anglaterra) que va tractar els aspectes legals de la inversió de la càrrega de la prova en casos de discriminació sexual.

François Moyse, soci del Bufete DSM (Di Stefano, Sedio & Moyse) a Luxemburg. Va tractar  les sancions i solucions en casos de discriminació sexual.

Goran Selanec, diputat Ombudsman en Igualtat Sexual a la República de Croàcia. Va tractar les accions positives i les quotes de gènere.

Sophie Latraverse, Direciva del Defensor dels Drets en el Departament Assumptes Judicials de París (França). Va tractar la igualtat de retribució davant de la igualtat de vàlua en el marc legal europeu i la jurisprudència comunitària europea.

Marguerite Bolger, Advocada de Dublín (Irlanda) va  tractar els temes de la Reconciliació entre el treball i la vida familiar i en concret es van abordar els temes de les mesures de protecció de les treballadores embarassades,  els permisos per maternitat i per paternitat.

Christian Armbrüster, Jutge i Professor de la Universitat de la Facultat de Dret de la Freie Universitat de Berlin, va tractar el tema de la Igualtat de tractament en àmbits aliens al laboral i concretament en l’ accés a béns i serveis.

Durant el seminari també es van dur a terme discussions i debats, així com workshops sobre casos concrets en matèria de discriminació i d'igualtat salarial.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissions
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família, Comissió de Prospectives, Comissió d'Advocats d'Empresa T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat