Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Transformació Digital

Ens mantenim al dia

03/04/2020
Us oferim en aquest apartat diferents resolucions que poden ser del vostre interès, aquesta vegada relacionades amb la responsabilitat del fabricant per manipulació del software i en relació amb llicències VTC.
Ens mantenim al dia

Tribunal Suprem, Sala Primera, del Civil, Secció Ple, Sentència 167/2020 d'11 de març de 2020. Responsabilitat del fabricant d'automòbils per manipulació del software de control d'emisions.
COMPRAVENDA. D'un vehicle que tenia instal·lat un programari que manipulava els resultats dels mesuraments d'emissions contaminants. Responsabilitat solidària del fabricant al costat del venedor. Si l'automòbil no reuneix les característiques amb les quals va ser ofert, respecte del comprador final, no existeix solament un incompliment del venedor directe, sinó també del fabricant que el va posar en el mercat i el va publicitar. El mal sofert pel comprador es correspon directament amb l'incompliment atribuïble al fabricant.

Tribunal Suprem, Sala Tercera, del Contenciós–Administratiu, Secció 3a, Sentència 349/2020 de 10 de març de 2020. El Suprem anul·la la limitació temporal per a transmetre autoritzacions VTC i l'obligació d'emplenar un full de ruta per servei.
AUTORITZACIONS ADMINISTRATIVES. Lloguer de vehicles amb conductor (VTC). Nul·litat parcial del RD 1076/2017, 29 desembre. La prohibició de transmetre les autoritzacions en el termini de dos anys des de la seva expedició respon exclusivament a motius econòmics i vulnera els principis de necessitat i de proporcionalitat exigit en la Llei de Garantia de la Unitat de Mercat. L'obligació de comunicar a l'Administració per via telemàtica una sèrie de dades relacionades amb cada servei prestat resulta desproporcionada perquè va més enllà del necessari per a aconseguir la finalitat pretesa, existint altres mesures amb una menor incidència en l'esfera dels usuaris afectats. VOT PARTICULAR.

Contactes