Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió d'Honoraris

La Junta de Govern de l’ICAB aprova uns nous criteris orientadors en matèria de taxació de costes i jura de comptes, que s’adeqüen a les normes de competència, segons ha declarat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC)

04/03/2020
La Sala de competència de la CNMC, en l’expedient de vigilància V/0587/16, ha dictat una resolució de data 27 de febrer de 2020 on declara que els nous criteris orientadors en taxació de costes de l’ICAB donen compliment i s’ajusten a les normes de competència.
La Junta de Govern de l’ICAB aprova uns nous criteris orientadors en matèria de taxació de costes i jura de comptes, que s’adeqüen a les normes de competència, segons ha declarat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC)

Notícies relacionades

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), en el marc de l’expedient de vigilància V/0587/16 va enviar a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), en data de 10 d’abril del 2018, una primera proposta de Criteris, que després de les corresponents modificacions, tràmits i informes previs, han acabat finalment, gairebé dos anys després, amb la resolució abans esmentada d’aprovació.

Els nous Criteris combinen dos factors: per una banda, la quantia processal i el resultat del litigi, i per l’altra, ponderen el grau de treball, el temps esmerçat i la complexitat de l’assumpte.

En el marc d’aquests nous Criteris, la Junta de Govern de l'ICAB també ha aprovat un nou servei d’informes previs a la taxació de costes dels procediments judicials, pel qual es pot sol·licitar de l’ICAB que s’emeti un informe, abans de presentar en expedient de taxació de costes la corresponent minuta per l’actuació de l’advocacia, evitant així, de facto, la seva impugnació.

Hem de recordar que l’expedient de vigilància citat s’inicià arran de la resolució de 8 de març de 2018, on es sancionà a l’Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i a 8 col·legis de l’advocacia més, per suposadament conductes prohibides per l’article 1 de la Llei de Defensa de la Competència, per considerar-les una recomanació de preus o barems; aquesta resolució no és ferma i està pendent de recurs interposat davant l’Audiència Nacional.

No obstant tot l’anterior, des de l’ICAB seguim defensant la potestat normativa per aprovar uns criteris més quantitatius.

El proper dilluns 23 de març, a les 18 hores, tindrà lloc una sessió informativa per a donar a conèixer els nous criteris orientadors en matèria de taxació de costes. Oberta la inscripció.

Documents

Contactes