Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

REIAL DECRET LLEI 4/2020, de 18 de febrer, pel qual es deroga l'acomiadament objectiu per faltes d'assistència a la feina que estableix l'article 52 d) del text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre (BOE del 19 de febrer de 2020)

02/03/2020
Entrada en vigor: 20/02/2020

Es deroga l'Apartat d) de l'article 52 del text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, que determinava que el contracte de treball es podia extingir per faltes d'assistència a la feina, fins i tot justificades però intermitents, que arribessin al 20% de les jornades hàbils en 2 mesos consecutius sempre que el total de faltes d'assistència en els 12 mesos anteriors arribés al 5% de les jornades hàbils, o el 20% en 4 mesos discontinus dins d'un període de 12 mesos.

Al respecte, la norma deia també que no es computarien com a faltes d'assistència, a l'efecte de l’extinció del contracte, les absències degudes a vaga legal pel temps de durada de la mateixa, l'exercici d'activitats de representació legal dels treballadors/es, accident de treball, maternitat, risc durant l'embaràs i la lactància, malalties causades per embaràs, part o lactància, paternitat, llicències i vacances, malaltia o accident no laboral quan la baixa hagi estat acordada pels serveis sanitaris oficials i tingui una durada de més de vint dies consecutius, ni les motivades per la situació física o psicològica derivada de violència de gènere, acreditada pels serveis socials d'atenció o serveis de salut, segons procedeixi. Tampoc es computarien les absències que obeïssin a un tractament mèdic de càncer o malaltia greu.

[ LLEIS APROVADES. CORTS GENERALS ]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302