Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Crisi sanitària

Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l'estat d'alarma per la crisi sanitària per la COVID-19

21/03/2020
Us adjuntem el certificat autoresponsable de desplaçament, que ha publicat la Generalitat de Catalunya per acreditar la causa dels desplaçaments en el cas de què els cossos policials ho requerissin, en compliment de la limitació de la llibertat de circulació de les persones per l'estat d'alarma. La recomanació de portar aquest certificat entrarà en vigor la mitjanit de diumenge a dilluns, 23 de març de 2020. Tanmateix, hi ha disponible una versió digital del document que es pot completar online i mostrar des del telèfon mòbil.
Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l'estat d'alarma per la crisi sanitària per la COVID-19

El Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 estableix la limitació de la llibertat de circulació de les persones i determina per a quines activitats es podrà circular per les vies d'ús públic.

El document contempla set causes justificades de desplaçament:

  • Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat
  • Assistència a centre, servei o establiment sanitari
  • Desplaçament al lloc de treball per efectuar la prestació laboral, professional o empresarial (cal especificar l'empresa)
  • Retorn al lloc de residència habitual
  • Assistència o atenció a persones grans, menors d’edat, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables
  • Desplaçament a entitat financera o d’assegurança
  • Causa de força major o situació de necessitat (cal especificar-la)

Tant el desplaçament per causes no justificades com l'engany a les autoritats policials seran sancionats.

>> Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19 (versió online, Word i PDF)

Documents