Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

REIAL DECRET LLEI 2/2020, de 21 de gener de 2020, pel qual s'aproven mesures urgents en matèria de retribucions en l'àmbit del sector públic (BOE del 22 de gener de 2020)

03/02/2020
Entrada en vigor: l'endemà de la seva publicació al BOE.

Com que la situació de pròrroga pressupostària dels pressupostos de 2018 es manté, s’ha considerat necessària l'aprovació d'aquesta norma, que possibilita l'increment de les retribucions de personal al servei del sector públic previst en el II Acord per a la millora de l'ocupació pública i les condicions de treball, signat el 9 de març de 2018 pel Govern d'Espanya, i les organitzacions sindicals CCOO, UGT i CSIF, i amb efectes d'1 de gener de 2020.

En particular el seu contingut regula exclusivament aquells aspectes indispensables per aprovar amb efectes d'1 de gener de 2020 l’increment retributiu del personal al servei del sector públic, i inclou tots els ajustos que es consideren necessaris perquè aquest increment es faci efectiu.

S'inclouen també els Mòduls econòmics de distribució de fons públics per al sosteniment dels centres concertats. De manera més precisa, s'estableix per a cada un dels diferents col·lectius que formen part del sector públic una pujada fixa del 2%, i d'un 0,3% de fons addicionals que es reparteixen per a la implantació de plans o projectes de millora de la productivitat o l'eficiència i estan subjectes a negociació amb les organitzacions sindicals per a cada Administració.

També es regula un increment variable, en els següents termes: per a un creixement del PIB, igual o superior al 2,5% serà un 1% addicional. Per a un creixement del PIB inferior al 2,5%, l'increment disminuirà proporcionalment en funció de la reducció del creixement que s'hagi produït cap al mencionat 2,5%.

Les normes que regulen l'increment retributiu que conté aquesta disposició, en tant se'ls atribueix la naturalesa de norma bàsica, aplicable a totes les administracions públiques, s'estenen no només als empleats del sector públic estatal, sinó també als del sector públic autonòmic i local.

[ LLEIS APROVADES. CORTS GENERALS ]

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302