Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei en matèria de concessió de la nacionalitat espanyola als descendents nascuts a l'estranger de progenitors espanyols

09/03/2020
Aquesta proposició es troba en tràmit al Senat.


La iniciativa legislativa pretén fer possible:

a) La concessió de la nacionalitat espanyola d'origen --mitjançant una declaració d'opció-- als fills d'aquelles persones originàriament espanyoles nascudes a l'estranger. D'aquesta manera podran accedir a la nacionalitat espanyola els néts de l'emigrant espanyol home que va mantenir la seva nacionalitat fins al naixement dels seus descendents i els néts d'aquelles dones espanyoles emigrants amb independència de si l'emigrant espanyola va mantenir, va perdre o recuperar la seva nacionalitat abans del naixement dels seus descendents. Així mateix, pretén la concessió de la nacionalitat per aquesta via a aquells néts de qui va adquirir la nacionalitat de país d'acollida per raons econòmiques.

b) La concessió de la nacionalitat per la via d'opció als fills majors d'edat d'aquells espanyols a qui els va ser reconeguda la seva nacionalitat d'origen en virtut de el dret d'opció.

c) La recuperació de la nacionalitat espanyola per a aquelles persones que, sent espanyols d'origen, no l'han ratificat al complir la seva majoria d'edat, d'acord amb el que preveu l'article 24.1 i 24.3 de el Codi Civil.

Modifica els arts. 20, 23, 24 i 26 del Codi civil espanyol.

[INICIATIVES LEGISLATIVES CORTS GENERALS]

http://www.senado.es/legis14/publicaciones/pdf/senado/bocg/BOCG_D_14_10_303.PDF

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302