Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Fundació Ignasi de Gispert › Servei d'Atenció Col·legial

Comunicat de la Junta de Govern de l'ICAB en relació a les quotes col·legials davant la pandèmia del COVID-19

24/03/2020
Arran de la declaració de l’estat d’alarma decretat pel Govern com a conseqüència de la pandèmia pel COVID-19, la Junta de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha anat adoptant diferents mesures per tal de poder compaginar la nostra tasca professional i la situació d’excepcionalitat que estem vivint. Som conscients que vosaltres, advocats i advocades de la nostra corporació, podreu travessar situacions econòmiques difícils en aquests moments d’excepcionalitat, motiu pel qual, amb l'ànim de poder contribuir a pal·liar els efectes que se’n derivin, la Junta de Govern, en sessió telemàtica de 24 de març de 2020, ha adoptat per unanimitat els següents acords: COVID-19.
Comunicat de la Junta de Govern de l'ICAB en relació a les quotes col·legials davant la pandèmia del COVID-19

Notícies relacionades

PRIMER.- AJORNAMENT PER A TOTES LES PERSONES COL·LEGIADES de la quota col·legial del mes d’abril, fins el 16 d’abril de 2020.

SEGON.- Ajudar a aquelles persones col·legiades que es trobin en una especial situació de necessitat en dos escenaris:

a)    AJORNAR EL PAGAMENT DE 3 QUOTES COL.LEGIALS, AMB L'ÚNIC REQUISIT DE LA SOL·LICITUD PRÈVIA
Obrim a totes les persones col·legiades la possibilitat d’ajornar les quotes dels mesos d'abril, maig i juny de 2020.

A partir del 25 de març i fins el 6 dabril es podrà sol·licitar l’ajornament de 3 quotes col·legials mensuals –les corresponents als mesos d'abril a juny de 2020- per ser retornades a partir del mes de juliol de 2020 i fins al mes de juny de 2021.

Aquesta mesura té com a objectiu que aquells companys i companyes que ho necessitin es puguin acollir a la pròrroga, mentre que es mantenen en règim ordinari aquelles persones que no ens ho sol·licitin.

b)    AJORNAMENT DE 6 QUOTES COL·LEGIALS
S’obre a totes les persones col·legiades que es trobin passant circumstàncies de crisi greu derivades de l’estat d’alarma, la possibilitat de sol·licitar l’ajornament en el pagament de 6 quotes col·legials. El reintegrament de les quotes ajornades es podrà realitzar al finalitzar el període d’ajornament durant els següents 12 mesos.

A partir del 25 de març i fins el 8 d'abril es podrà sol·licitar expressament l’ajornament de 6 quotes col·legials mensuals –les corresponents als mesos d'abril a setembre de 2020- per ser retornades en parts iguals durant els dotze mesos següents, des d'octubre de 2020 i fins setembre de 2021.

La Junta de Govern podrà,  transcorregut el termini d’aplaçament, i acreditades les circumstàncies de necessitat, acordar l’exempció de pagament de la totalitat o part de les quotes prorrogades.


TERCER.- DESTINAR 100.000 EUROS A L’OBRA SOCIAL DE LA FUNDACIÓ DEGÀ IGNASI DE GISPERT

Per aquelles situacions encara més excepcionals, dotem de manera extraordinària a la Fundació Degà Ignasi de Gispert la quantitat de 100.000 euros per a ajuts d’obra social.

La Fundació es va constituir amb la finalitat de dur a terme totes aquelles tasques que es considerin adients per tal de promoure, impulsar i afavorir l’obra social en benefici dels col·legiats i col·legiades, així com de persones vinculades a aquests, inscrites al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, oferint ajut econòmic en situacions temporals d’infortuni, d’estat precari i/o greus dificultats per raons de malaltia, accident o jubilació.

El Patronat desenvolupa la finalitat de la Fundació seguint el criteri general de la solidaritat, tenint en consideració en tot moment la disponibilitat de recursos econòmics.

L’activitat d’obra social té sempre caràcter discrecional i no obligatori, i es realitza principalment mitjançant l’atorgament d’ajuts econòmics de caràcter temporal, però també mitjançant la prestació de qualsevol tipus de servei, i requerirà l’existència d’un estat de necessitat de la possible persona beneficiària que aquesta no pugui afrontar amb mitjans propis.

Podeu consultar-ne més informació a https://www.youtube.com/watch?v=WIhHVFG0gGY.

Permeteu-me, per acabar, que us dirigeixi unes paraules de sincer agraïment, de tot cor, per l’esforç que esteu realitzant com a advocacia barcelonina exercint amb compromís, solidaritat i d’una manera exemplar la nostra noble professió, fins i tot en unes circumstàncies tan excepcionals i adverses com aquestes. Amb la vostra labor continueu garantint a la ciutadania el seu dret de defensa, pilar fonamental que sustenta l’Estat de Dret i que fa que la nostra professió esdevingui cabdal en tots els escenaris.

Restant a la vostra disposició i desitjant que tant vosaltres com les vostres famílies estigueu bé de salut, rebeu una afectuosa abraçada.

Mª Eugènia Gay Rosell
Degana de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Servei d'Atenció Col·legial (SAC)
    Mallorca, 283 - Planta 0
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    De dilluns a divendres, de 9 a 15 h. T. 93 601 12 12 - EXT. 5324 F. 93 487 65 03 E. sac@icab.cat