Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

Transparència al Torn d’Ofici

20/02/2020
S'inclou a continuació informació relativa al funcionament del Torn d'Ofici: la generació de les guàrdies, les designes del torn d'ofici i l'assignació dels lletrats i lletrades.
Transparència al Torn d’Ofici

Estem a la vostra disposició:

Invitem a tots els companys i companyes que vulguin visitar les nostres instal·lacions i observar el funcionament del departament. Preguem que, en cas d’estar interessats/das ens envieu un correu electrònic a torn@icab.cat per tal d’organitzar els grups i concretar el dia i l'hora.

Generació de les guàrdies:

Mensualment, i amb un mínim de set setmanes d’antelació, des del Torn d’Ofici es generen les guàrdies utilitzant el programa informàtic, que té en compte la restricció de no assignar dues guàrdies consecutives a un mateix lletrat o lletrada que es trobi d’alta a diferents matèries. El sistema informàtic funciona de manera automàtica, generant les guàrdies segons el primer cognom de cada professional. Des del Torn d’Ofici no es pot alterar l’ordre preestablert de manera manual.

Durant el dia de guàrdia:

El departament del Torn d’Ofici i Assistència a la persona Detinguda està format per 14 persones que treballen durant les 24 hores dels 365 dies de l’any, sense que ningú més pugui realitzar aquestes funcions.

L’assignació dels lletrats i lletrades es realitza de manera equitativa, intentant equilibrar les assistències que poden tenir un procediment judicial posterior amb les que no, i tenint en compte també altres factors, com pot ser el partit judicial de les assistències prèvies.
 
Designes del torn d’ofici:

El mateix criteri que s’aplica a la generació de les guàrdies s’aplica a les designes del torn d’ofici, on el procés d’assignació es realitza de manera automàtica i equitativa per rigorós ordre alfabètic preestablert en el sistema informàtic i sense cap tipus d’intervenció manual.

Contactes