Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient

10/02/2020
Aquest projecte de llei es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Preveu la seva entrada en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC, llevat de la modificació de la Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, que entra en vigor l’1 de setembre de 2020.

A més de la creació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, modifica determinats tributs propis: cànon sobre la disposició del rebuig; cànon de l’aigua, l’impost sobre els habitatges buits, l’impost sobre grans establiments comercials; l’impost sobre les estades en establiments turístics; l’impost sobre l’emissió d’òxids de nitrogen a l’atmosfera produïda per l’aviació comercial; l’impost sobre begudes ensucrades envasades.

Modifica determinades taxes. En l’àmbit del Departament de Justícia, les dels serveis prestats per la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques i es creen dues taxes noves: per a la realització de sessions fotogràfiques, filmacions i similars en els espais i equipaments adscrits al departament competent en matèria de justícia, directament o a través dels seus ens instrumentals; i per la realització de visites tècniques i culturals en grup en els espais i equipaments adscrits al departament competent en matèria de justícia directament o a través dels seus ens instrumentals. En aquest segon cas, no afecten les visites que realitzin col·lectius de professionals relacionats amb l’Administració de justícia.

Modifica aspectes dels tributs cedits (IRPF, Impost sobre successions i donacions; ITP i AJD) així com mesures financeres i de legislació del patrimoni.

També hi ha una extensa regulació de mesures administratives en matèria de personal de l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic. En particular, la Disposició transitòria desena preveu un règim retributiu transitori del personal dels cossos al servei de l’Administració de justícia a Catalunya.

Es modifiquen altres normes sectorials, com ara la Llei de turisme, que passa a establir una nova definició d’allotjament turístic (qualsevol establiment, habitatge, instal·lació o infraestructura regulada per la normativa turística, en el qual es prestin serveis turístics d’allotjament) i s’amplia la regulació de la penyora en el Codi Civil de Catalunya.

[ INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA ]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302