Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Crisi sanitària

Recomanació de la dispensa de l'ús de la toga per als advocats i advocades en els actes processals en què aquesta sigui preceptiva: Instrucció aprovada pel Consejo General del Poder Judicial en data 11 de març de 2020 on contempla diferents mesures i escenaris per evitar la propagació del COVID-19

11/03/2020
S'adjunta la instrucció que recull les mesures de protecció individual, i les recomanacions davant dos escenaris possibles.
Recomanació de la dispensa de l'ús de la toga per als advocats i advocades en els actes processals en què aquesta sigui preceptiva: Instrucció aprovada pel Consejo General del Poder Judicial en data 11 de març de 2020 on contempla diferents mesures i escenaris per evitar la propagació del COVID-19

Instrucció aprovada pel Consejo General del Poder Judicial en data 11 de març de 2020:

Mesures de protecció

La instrucció recull les mesures de protecció individual davant de la malaltia recomanades per les autoritats sanitàries, entre elles fer una higiene de mans freqüent, evitar el contacte amb persones que mostrin signes d'afecció respiratòria o mantenir una distància d'un metre amb elles.

A més, i per a l'àmbit específic de l'Administració de Justícia es recomanen l'aplicació de mesures de conciliació entre la vida personal i laboral (permisos i autoritzacions), el foment del teletreball per als membres de la carrera judicial que en funció de les seves característiques personals o estat biològic conegut puguin ser considerades com a especialment sensibles (embaràs, patologies prèvies, medicació ...); o la dispensa de l'ús de la toga per als advocats i les advocades en els actes processals en què aquest sigui preceptiu.

I contempla dos escenaris possibles:

Escenari 1

Les mesures a adoptar en l'escenari 1 o escenari general inclouen la realització dels assenyalaments amb temps suficient entre ells perquè no hi hagi una gran afluència de parts i de professionals esperant la celebració de vistes en un espai comú; la restricció temporal de l'assistència de públic als actes processals -limitant-la a un nombre de persones que permeti mantenir una distància de seguretat d'un metre- i la utilització en la mesura del possible del sistema de videoconferència.

La instrucció identifica un catàleg d'activitats o situacions de risc amb les corresponents recomanacions (per exemple, la distribució de les cites de presentació periòdica d'investigats i / o condemnats en diferents dies i llocs).


Escenari 2

L'escenari 2 comprèn els territoris en els quals s'hagin establert mesures especialment intenses per limitar la propagació i el contagi pel coronavirus.

La determinació dels territoris en què s'hagin d'adoptar les mesures contemplades en aquest escenari serà competència de la Comissió Permanent del CGPJ, de conformitat amb les decisions que en cada moment adoptin les autoritats sanitàries.

A més de les mesures incloses en l'escenari 1, es contempla per a aquest escenari la possibilitat que els jutges acordin la suspensió de terminis processals i d'actuacions processals ja acordades per raons sanitàries. Aquests casos necessitaran de l'autorització del president del tribunal corresponent i de la ratificació posterior de la Comissió Permanent, sense perjudici de la seva execució immediata.


Us adjuntem el text íntegre la instrucció.

Documents