Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia › Comissió de Justícia Penal Internacional

El 24 de gener de 2020, Dia de l'Advocacia Amenaçada

22/01/2020
L'Associació d'Advocats Europeus Demòcrates (AED), amb la col·laboració de la Fundació del 'Day of the Endangered Lawyer' i altres organitzacions d'advocats/des i col·legis de l'advocacia d'arreu, organitza anualment el Dia de l'Advocacia Amenaçada. En aquesta ocasió la jornada estarà dedicada a la situació dels advocats/des a Pakistan. Les Comissions de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia i de Justícia Penal Internacional de l'ICAB subscriuen aquesta iniciativa.
El 24 de gener de 2020, Dia de l'Advocacia Amenaçada

El propòsit d'aquesta jornada internacional, que arriba a la desena edició, és cridar l'atenció de la societat civil i els poders públics sobre la situació dels advocats/des d'un país en particular, per donar a conèixer les amenaces que enfronta l’advocacia en el curs de la seva pràctica professional i en defensa del lliure exercici de l’advocacia.

En aquest dia, els organitzadors sol·liciten, per una banda, la sensibilització sobre el nombre d'advocats/des que són intimidats, silenciats, pressionats, amenaçats, perseguits, torturats i assassinats i, per l'altra, que es debati sobre com protegir l'advocacia.

L'anomenada 'Coalició per als Advocats/des Amenaçats' es va establir el 13 de juny de 2019, durant una reunió d'advocats/des internacionals realitzada a Brussel·les, amb l'objectiu d'intensificar la cooperació per donar suport als companys/es amenaçats/des. La formen 32 organitzacions i col·legits de l'advocacia d'arreu del món.

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissions
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família, Comissió de Prospectives, Comissió d'Advocats d'Empresa T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat