Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Crisi sanitària

La Direcció General de Seguretat Jurídica i Fe Pública dicta una Instrucció sobre la prestació del servei públic notarial

16/03/2020
La Direcció General de Seguretat Jurídica i Fe Pública, en coordinació amb el Consell General del Notariat, ha dictat la Instrucció de 15 de març de 2020 sobre l'adopció de mesures que garanteixin l'adequada prestació del servei públic notarial.
La Direcció General de Seguretat Jurídica i Fe Pública dicta una Instrucció sobre la prestació del servei públic notarial

Notícies relacionades

En ella s'exposa que el servei públic notarial és un servei públic d'interès general la prestació del qual ha de quedar garantida en tot el territori nacional. Així mateix estableix que excepció feta dels supòsits de malaltia i els establerts en la legislació notarial, el notari no pot tancar el despatx notarial en tenir caràcter d'oficina pública.

Aquesta Instrucció assenyala que donades les restriccions a la llibertat de circulació establertes en el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma, només serà obligatori atendre aquelles actuacions de caràcter urgent, així com les que determini el Govern.

Per això, i segons dicta la Instrucció, el notari s'abstindrà de citar a interessats per a actuacions que no revesteixin aquest caràcter. En conseqüència, l'oficina notarial haurà de procurar un telèfon de contacte, així com un correu electrònic per a atendre tals actuacions. Aquests mitjans estan publicats en la pàgina web www.notariado.org

En tot cas, l'interessat que consideri urgent una actuació notarial haurà de contactar per telèfon o en la mesura del possible presentar telemàticament un escrit en la citada pàgina web en el qual haurà d'indicar les seves dades d'identificació, inclòs el telèfon, així com l'actuació notarial demandada.

Si l'actuació requerida per l'interessat fos urgent, la prestació del servei públic notarial se subjectarà a les següents mesures:

  • No s'admetrà l'accés a la notaria a ningú diferent del propi interessat i conforme a la legislació notarial altres intervinents com a intèrprets o testimonis.
  • L'actuació notarial es desenvoluparà exclusivament en l'oficina notarial. En qualsevol cas, aquesta actuació notarial s'estendrà el temps imprescindible, com a mitjà de garantir la finalitat exposada en el Reial decret 463/2020, de 14 de març.
  • L'interessat que acudeixi a la notaria ho farà en el dia i hora indicat pel notari, pel que haurà d'acudir a la mateixa amb aquells mitjans d'autoprotecció que garanteixin la seguretat sanitària.
  • En la notaria, tant el personal de l'oficina pública notarial, com el notari adoptaran les mesures de separació i allunyament físic recomanades per les autoritats.
  • Per a garantir la prestació del servei públic notarial, el notari establirà en la seva notaria, de ser això possible atès el nombre d'empleats, torns per a això, de conformitat amb la legislació laboral.
  • El notari facilitarà, a aquest efecte, als seus empleats un document a mode de salconduit que els pugui permeti justificar que acudeixen al seu lloc de treball.