Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

DECRET LLEI 1/2020, de 21 de gener, pel qual es modifica el Decret llei 17/2019, de 23 de desembre, de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge

03/02/2020
Entrada en vigor: el mateix dia de la publicació al DOGC.

La disposició es justifica en el fet que, una vegada aprovat el Decret Llei 17/2019, s'ha detectat que la definició d'habitatge buit introduïda a l'article 2.1 pot generar dubtes d'interpretació i, en conseqüència, problemes de seguretat jurídica que cal evitar. A fi de dotar de major coherència la regulació continguda en el referit Decret Llei, s'han de modificar els supòsits que justifiquen que un habitatge estigui desocupat.

Es modifica l'apartat 2.1 del Decret Llei 17/2019, que modifica la lletra d de l'article 3 de la Llei del dret a l'habitatge, que resta redactada de la manera següent:

“d) Habitatge buit: l'habitatge que roman desocupat permanentment, sense causa justificada, per un termini de més de dos anys. A aquest efecte, són causes justificades el trasllat per raons laborals, el canvi de domicili per una situació de dependència, l'abandonament de l'habitatge en una zona rural en procés de pèrdua de població i el fet que la propietat de l'habitatge sigui objecte d'un litigi judicial pendent de resolució. L'ocupació sense títol legítim no impedeix que es pugui considerar buit un habitatge.”

Això comporta la supressió, en aquest apartat d), de la referència, com a causa justificada, el fet que la possessió de l’habitatge sigui objecte d’un litigi judicial sobre la possessió pendent de resolució.

També comporta la supressió d’una altra previsió que feia el Decret Llei 17/2019,  que no considerava buit l’habitatge en el cas que la persona propietària acredités haver iniciat les accions judicials adequades per a la recuperació efectiva de la possessió abans de complir-se el termini per considerar l'habitatge buit, de manera que l’exercici d’accions o la manca d’aquest exercici d’accions no incideix a l’hora d’establir que l’ocupació il·legítima no impedirà que es pugui considerar buit un habitatge.

[ LLEIS APROVADES. PARLAMENT DE CATALUNYA ]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302