Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Formació / Biblioteca › Comissió de Normativa

REIAL DECRET-LLEI 6/2020, de 10 de març, pel qual s’adopten determinades mesures urgents en l’àmbit econòmic i per a la protecció de la salut. (BOE del 11 de març de 2020)

30/03/2020
Entrada en vigor: 12.03.2020

En l'article primer es modifica la disposició addicional setena de la Llei 9/2012, de 14 de novembre, als efectes de la no aplicació a SAREB del que preveu l'article 363.1.e) de el text refós de la Llei de Societats de capital, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2010, de 2 de juliol.

L'article segon modifica la Llei 1/2013, de 14 de maig, amplia el termini i el col·lectiu beneficiat de la suspensió dels llançaments. En aquest sentit, es perllonga la vigència de la suspensió dels llançaments fins al maig de 2024 per a persones que es trobin en supòsits d'especial vulnerabilitat quan en un procés judicial o extrajudicial d'execució hipotecària s'hagués adjudicat l'habitatge a qualsevol persona, no només al creditor o a un tercer que actuï per compte d'aquest, com passava en el text modificat. També s'inclou entre els col·lectius vulnerables les famílies monoparentals que tinguin un sol fill a càrrec. A més,  augmenta el límit d'ingressos per poder beneficiar-se de la mesura, al incrementar-se per cada fill a càrrec dins de la unitat familiar a 0,15 vegades l'IPREM per a les famílies monoparentals o en 0,10 vegades l'IPREM per a la resta de famílies.

L'article tercer modifica el R.D. 84/2015, de 13 de febrer, ampliant el tipus d'entitats financeres ja constituïdes que poden sol·licitar la seva transformació en bancs.

En l'article quart es modifica la Llei Orgànica 3/1986, de 14 d'abril, de Mesures Especials en Matèria de Salut Pública per establir el proveïment centralitzat per l'Estat de productes sanitaris diferents dels medicaments.

L'article cinquè preveu, per tal de protegir la salut pública, com a situació assimilada a accident de treball exclusivament per a la prestació econòmica d'incapacitat temporal del sistema de Seguretat Social els períodes d'aïllament o contagi de les persones treballadores com a conseqüència del virus COVID-19.

 

[LLEIS APROVADES CORTS GENERALS]

https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2020-3434

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302