Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació de l'article 25 de la Llei 7/1996, de 15 de gener, d'ordenació del comerç minorista

27/01/2020
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. És una proposició de llei de les Illes Balears. Encara no ha estat presa en consideració. Preveu la seva entrada en vigor l'endemà de la seva publicació en el BOE.

 

La iniciativa recorda que el Reial Decret Legislatiu 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, va introduir la liberalització de les rebaixes comercials modificant l'article 25 de la Llei 7/1996, de 15 de gener, d'ordenació del comerç minorista i que els cinc anys acumulats d'experiència en l'aplicació de la liberalització de les rebaixes comercials indiquen que la liberalització no ha significat donar més dinamisme a l'activitat comercial ni ha significat un augment del consum. Considera que aviat aquesta mesura ha generat una gran confusió entre els clients i consumidors i ha eliminat tota la càrrega d'incentiu que tenien tradicionalment les rebaixes, que han acabat perdent força, de forma que l'efecte crida que les rebaixes tenien ha desaparegut. Per això, en uns moments de recuperació econòmica i en una aposta per la dinamització de l'economia resulta pertinent la possibilitat que les comunitats autònomes puguin recuperar la capacitat per establir períodes de rebaixes ja que és una fórmula que pot fomentar les vendes comercials, el consum intern i l'ordenació econòmica de les empreses a través de la sortida d'estocs.

Per això, planteja la modificació de l'article 25 de la Llei 7/1996, de 15 de gener, d'ordenació del comerç minorista, per tal d’establir que les vendes en rebaixes només podran tenir lloc com a tals en dues temporades anuals: una iniciada a principi d'any i, l'altra, al voltant de el període estival de vacances.

La durada de cada període de rebaixes serà com a mínim d'una setmana i com a màxim de dos mesos, d'acord amb la decisió de cada comerciant, en les dates concretes i amb el règim jurídic que fixin les comunitats autònomes competents. 

 

[ INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS ]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302